Artikel top billede

Google følger i Apples fodspor: Nu får Flash dødsstødet

Flash-teknologien har for nyligt fået endnu et spark mod graven, efter Google er gået i gang med at konvertere Flash-filer til HTML5. Den konvertering betyder formentlig flere reklamer på din smartphone.

Der var nok et øjenbryn eller to, der blev hævet, da Apples tidligere direktør og stifter Steve Jobs tilbage i 2010 droppede Flash til æbleselskabets iPhone og iPads.

Godt et år efter fulgte Microsoft trop, og for nyligt droppede Googles videosite Youtube også Flash.

Nu sparker Googles reklameafdeling så Flash-teknologien et spadestik tættere på graven, efter søgegiganten for nyligt har meldt ud, at kundernes Flash-reklamer hos Google bliver konverteret til HTML5.

Det skriver Daily Tech, som samtidig anslår, at den beslutning formentlig vil få reklamerne til at poppe op på mobil-browsere, hvor Flash-kompatibiliteten længe har været udeladt.

Tjek din Flash-reklame

Google skriver på sit Adword-site, at det ikke er alle Flash-filer, der kan konverteres til HTML5.

Derfor råder selskabet alle sine annoncører til at kontrollere, om deres reklamer er en af de mange, som bliver konverteret til HTML5 eller ej.

"For at se, om din Flash-reklame vil blive konverteret, kan du oploade den til Swiffy-værktøjet. Hvis dette værktøj er i stand til at konvertere din reklame, vil reklamen automatisk blive konverteret, når den er oploadet til AdWords," lyder budskabet fra Google, der også står bag Swiffy.

Adobe stopper selv Flash

At Flash er en hensygnende teknologi, vidner strategien fra Adobe om, efter selskabet tilbage i 2011 stoppede udviklingen af Flash til mobile enheder.

Senere kom Lee Brimelow - også kendt som Adobes 'Flash-guy' - med advarsler om, at udviklere kun bør benytte Flash til helt specifikke opgaver.

Udover Youtubes skift fra Flash til HTML5 og selskabets konverteringen af Flash-filer i reklamedelen, har it-giganten for længst lukket for download-muligheden af Flash i selskabets Android-app-butik.

Oveni it-selskabernes fravælgelse af Flah, slås teknologien også med et hav af sikkerhedsproblemer.

De seneste uger er ingen undtagelser, hvor der er blevet fundet flere seriøse huller.

Læs også:
Flere kritiske 0-dagssårbarheder fundet i Flash - her finder du sikkerhedslapperne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere