Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Her er mobil-udviklernes favorit-platforme og favorit-værktøjer. Og de steder, hvor de helst vil lægge deres kræfter.

Udviklerne af mobile applikationer spiller en vigtig rolle i teknologi-udviklingen i dag, hvor smartphones og tablet-computerne er blevet allemands-eje.

De store it-virksomheder vælter alle ind på mobil-området, hvor det gælder om at være med med smarte løsninger med dyb integration til de tunge enterprise-systemer, og brugernes it-anvendelser har i stort omfang flyttet sig fra pc'er til de mobile enheder.

Det stiller store krav til sikkerhed og brugervenlighed. Og også til udviklernes kodearbejde.

Fornylig lå den ottende udgave af den store mobil-rapport fra selskabet VisionMobile "Developer Economics: State of the Developer Nation" klar.

Du finder rapporten her.

Den bygger på svar fra 8.000 mobil-udviklere i 143 lande og giver derfor et godt billede af, hvordan verden lige nu hænger sammen for mobil-udviklerne generelt.

Her er nogle af konklusionerne fra undersøgelsen.

Det står lige mellem iOS og Android

Undersøgelsen viser, at det i udvikler-verdenen står nogenlunde lige i kampen om opmærksomhed mellem iOS og Android.

40 procent af verdens mobile app-udviklere bruger nemlig størstedelen af deres tid på at udvikle apps til Android, mens 37 procent primært fokuserer på iOS.

I Europa og USA foretrækker udviklerne imidlertid iOS. Her har 42 procent primært fokus på iOS, mens blot 33 procent primært udvikler til Android.

I resten af verden er fordelingen 48 procent til Android og blot 30 procent til iOS.

Langt efter Android og iOS finder vi Windows Phone, der er primær platform for blot otte procent af verdens app-udviklere.

Syv procent udvikler primært løsninger til de forskellige mobile browsere.

Java er det foretrukne programmerings-sprog

Java er det mest udbredte mobile programmerings-sprog.

Det anvendes af 57 procent af verdens mobil-udviklere. 29 procent af udviklerne oplyser, at de primært programmerer i Java.

55 procent anvender HTML5.

Også Apples nye programmerings-sprog, Swift, har fået rigtigt godt fat i udviklern og er i dag det syvende største programmerings-sprog blandt verdens mobiludviklere.

Swift blev lanceret i sommer, og du kan læse mere om programmerings-sproget her: Disse programmerings-funktioner har Apple kopieret - her har Apple fået ideerne.

I rapporten skriver VisionMobile, at det er 'højst usædvanligt' og 'uden fortilfælde' for et endnu ikke færdigudviklet og ikke modnet programmerings-sprog at opnå så stor en udbredelse blandt udviklerne på så kort tid.

Mellemklassen af app-udviklerne forsvinder

Rapporten viser, at yderpolerne i den indtjening, som app-udviklerne har, stiger. Det vil sige, at antallet af udviklere, som enten tjener rigtigt mange penge eller ret få penge, stiger, mens størrelsen på mellemgruppen falder.

"I de modne markeder med høj smartphone-penetration er gruppen af små, uafhængige app-udviklere ved at forsvinde, da de konkurrerer med store og mere sofistikerede udviklere, der blandt andet får leveret udviklingsarbejde af kontraktarbejdere i lavtløns-lande," hedder det.

Globalt set henter knap hver fjerde af app-udviklerne mellem 6.000 kroner og 66.000 kroner hjem i omsætning om måneden, mens knap hver fjerde omsætter for mere end 66.000 kroner om måneden og godt halvdelen omsætter for mindre end 6.000 kroner.

Generelt er der større chance for at tjene mange penge, hvis man udvikler til iOS, viser rapporten.

Her omsætter 15 procent for mere end 300.000 kroner om måneden. Til gengæld omsætter 37 procent af iOS-udviklerne for mindre end 3.500 kroner om måneden.

I Android-verdenen omsætter 55 procent af udviklerne for mindre end 3.500 kroner om måenden, mens syv procent omsætter for mere end 300.000 kroner om måneden.

Internet of Things er på vej - de fleste udviklere er i fuld gang

Markedet for løsninger til Internet of Things er stadig i sin vorden. Men udviklerne er i fuld gang.

Mere end halvdelen af verdens mobil-udviklere er allerede i gang med at udvikle til projekter og løsninger i Internet of Things-verdenen.

Du kan læse mere om Internet of Things her: Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software.

Det fremgår dog, at de fleste af udviklerne fortsat eksperimenterer med nye løsninger til Internet of Things og altså ikke udvikler på konkrete projekter endnu.

I hvert fald melder halvdelen af udviklerne, at de udvikler på hobby-plan eller som side-projekter til deres rigtige arbejde.

Interessen for enterprise-løsninger vokser

De fleste app-udviklere (64 procent) udvikler fortsat primært løsninger til konsum-markedet, men antallet af udviklere med primær fokus på erhvervslivet vokser ganske hurtigt.

Omkring 20 procent af udviklerne har i dag primært fokus på erhvervslivet. For et halvt år siden var det blot 16 procent, viser rapporten.

Den øgede interesse skyldes blandt andet, at mange af de store it-virksomheder for alvor er på vej ind på det lukrative erhvervsområde.

Senest har Google meldt sig klar med 'Android for Work.' Også Facebook, IBM, Salesforce, Microsoft og mange andre buldrer ind på området for mobile løsninger til erhvervslivet.

Du kan for eksempel læse mere om IBM's satsning her: Her er IBM's storsatsning på mobilområdet.

Især iOS-udviklere er drevet af penge

VisionMobile opdeler i rapporten de mobile udviklere efter de ting, som de bliver motiveret og drevet af.

Selskabet anvender betegnelserne 'Explorers,' der udvikler for at lære mere og få erfaringer, 'Hunters,' der udvikler for at tjene penge, 'Hobbyists,' der udvikler, fordi de synes, at det er sjovt samt 'Guns for hires,' der motiveres af at være del af spændende projekter.

Undersøgelsen viser, at iOS-udviklerne i højere grad er 'Hunters' end Android-udviklerne.

"Det viser, at der er større mulighed for at tjene penge [i iOS-verdenen. Red], ligesom flere 'Guns for Hires' [i iOS-verdenen. Red] afspejler et leje-marked, hvor næsten alle virksomheder vil have en app på iOS," hedder det.

De fleste udviklere har en forkert finansierings-model

Næsten tre ud af fire mobil-udviklere forsøger i dag at tjene på enten at sælge apps eller via annoncering.

Den samlede omsætning på disse områder er imidlertid langt mindre end de beløb, der i dag omsættes for på mobil e-handel, hedder det.

Men kun ni procent af app-udviklerne bygger i dag apps til e-handel.

Det tyder på, at mange app-udviklere går glip af betydelige forretnings-muligheder, hedder det.

Det kan du læse mere om her: Vil du tjene kassen? Så skal du holde fingrene langt væk fra at bygge dine egne apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere