Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IT-Branchens formand får nyt job - skal være nordisk direktør i amerikansk it-firma

For et år siden blev Cecilia Bonefeld Dahl valgt til formand for IT-Branchen på et løfte om sætte større fokus på udvikling af især de mindre it-virksomheders forretning. Nu skal hun være nordisk direktør i amerikansk konsulenthus.

Formanden for IT-Branchen, 43-årige Cecilia Bonefeld Dahl, har skiftet job. Hun skal fremover arbejde som nordisk direktør i det amerikanske konsulenthus Ciber.

Her får hun til opgave at samle selskabets aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige og Finland i en fælles organisation.

"Det er en enormt spændende opgave for mig at skulle være med til at internationalisere en forretning. Det er en del af det, der sker i markedet, at vi begynder at bruge ressourcer og kapaciteter på tværs af lande for at kunne være konkurrencedygtige," siger Cecilia Bonefeld Dahl.

Jobbet hos Ciber betyder, at hun dropper chefposten i firmaet Globit, som hun har drevet gennem de sidste tre år. Det selskab kommer til at køre videre i eget regi, fortæller hun.

Det er knap et år siden, at hun med et snævert flertal blev valgt som formand for brancheforeningen ITB.

Dengang blev hun set som fortaler for, at ITB skulle være mindre optaget af politisk lobby-arbejde og de store multinationale spillere på det danske marked.

I stedet skulle ITB satse på at støtte især de mange mindre it-virksomheder med praktisk forretningsudvikling.

Men nu går hun altså til en stilling hos Ciber, der på globalt plan har 6.500 medarbejdere fordelt på 15 lande. Heraf arbejder omkring 550 i den nordiske del af Cibers forretning.

Fortsætter du posten som formand for IT-Branchen?

"Ja, det kan du tro, at jeg gør."

Da du blev valgt, så flere dig som de mindre it-firmaers kandidat.

"Ja, det har jeg altid undret mig over, eftersom jeg jo tidligere har siddet i Oracle og IBM og mange andre steder. Jeg har måske stået for en balancering i forhold til, hvordan det tidligere har været. Men jeg er branchens repræsentant, og er hverken kun for de små eller de store. Men det er klart, at jeg har en forståelse for begge typer af virksomheder."

Nu skal du arbejde for et internationalt konsulenthus med mere end 8000 ansatte. Hvem skal nu passe på de små virksomheder i branchen?

"Det skal jeg. Vi har fået en utrolig stærk sammensætning af både vores hovedbestyrelse og vores forretningsudvalg med både internationale, lokale, store og små virksomheder. Det synes jeg vi er kommet rigtigt godt i mål med, og vi har et rigtig godt samarbejde med begge de segmenter."

Læs også:

Amerikansk it-firma hyrer dansk SAP-veteran

Magtkamp: Her er historien om IT-Branchens dramatiske direktør-exit

It-branchens nye førstedame: Fremtiden tegner lys




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere