Artikel top billede

Viborgs kommunaldirektør: Apple har haft masser af spørgsmål og besøgt os mange gange

Apple har undersøgt sagerne grundigt, inden selskabet til næste år kan stikke spaden i den midtjyske muld og bygge et gigantisk datacenter. Læs her, hvad Apple undersøgte, inden datacenter-valget faldt på Foulum ved Viborg.

At Apple i sidste ende valgte at placere et af sine gigantiske europæiske datacenter-fyrtårne i den lille midtjyske by Foulum ved Viborg, er ingen tilfældighed.

Da slet ikke, hvis man spørger Viborgs kommunaldirektør Lasse Jacobsen, som har været i dialog med Apple de seneste tre år.

"Apple har været meget grundig i sine forberedelser, og selskabet har besøgt os flere gange og været ude på lokaliteterne for at få afdækket en masse spørgsmål," fortæller en jublende lykkelig kommunaldirektør fra Viborg til Computerworld.

Lasse Jacobsen forklarer, at Apples spørgsmål er gået på alt lige fra teknik, sikkerhed og til energimæssige spørgsmål.

Et midtjysk boost

Kommunaldirektørens jubel skyldes, at Apple i første omgang investerer godt seks milliarder kroner direkte i sit datacenter, der vil give hundredvis af nye arbejdspladser i den midtjyske region.

Samtidig forventer alle, at investeringen vil få en masse afledte effekter i form af tiltrækning af andre virksomheder.

Kommunaldirektøren ønsker dog ikke at spekulere eller gætte kvalificeret på, hvad disse afledte effekter kan generere af omsætning for Viborg Kommune.

"Vi kan bare konstatere, at de valgte Foulum, og vi er ikke i tvivl om, at de vil investere godt seks milliarder kroner. At så stort et selskab har valgt os vil give hele Midtjylland et erhvervsmæssigt boost, selvom det i forvejen går godt med økonomisk vækst," forklarer Lasse Jacobsen.

Udover at være behjælpelig med at svare på praktiske spørgsmål, har Viborg Kommune i de seneste år været Apple behjælpelig med at få skabt kontakt til lokale energiselskaber som Energi Viborg og Energinet, som it-giganten vil samarbejde med inden for grøn it.

Lasse Jacobsen ønsker ikke at fortælle hvilke personer og afdelinger hos Apple, han har været i kontakt med.

Han afviser dog, at det selskabets topchef Tim Cook, som han har talt med undervejs. 

Har holdt på hemmelighed i tre år

Hele processen med at lokke Apple til det midtjyske har stået på i tre år, og det har indtil i morges været en hemmelighed mellem hovedsageligt Apple, de lokale energiselskaber og topfolkene i Viborg Kommune.

Lasse Jacobsen fortæller, at Apple ikke direkte har truet med Viborg for konsekvenser, hvis historien skulle blive lækket til pressen eller andre nysgerrige sjæle.

"De har dog betonet vigtigheden af, at nyheden ikke måtte slippe ud før tid," forklarer kommunaldirektøren og fortsætter:

"Vi har indgået en fortrolighedsaftale, og jeg har mange gange haft lyst til at fortælle byrådet den gode nyhed, men den gik altså ikke. Derfor har byrådet først fået besked i morges, en time før Apple sendte sin pressemeddelelse ud."

Nu er historien så ude som en årets indtil videre bedste erhvervsnyhed for Danmark.

Så mange arbejdspladser bringer Apple med til Viborg


Apple bygger nyt kæmpe-datacenter i Danmark: Investerer milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere