Det bliver især de mellemstore virksomheder, der kan få problemer, når Microsoft stopper supporten af Windows Server 2003 til juli.
Det udtaler server-producenten HP i en artikel hos britiske V3.
Når supporten ophører, betyder det, at der ikke længere kommer sikkerhedsopdateringer fra Microsofts side.
Selvom mange virksomheder allerede har foretaget skiftet til en nyere udgave af server-styresystemet fra Microsoft, så er der stadig masser af Windows Server 2003-installationer i spil rundt omkring i mange virksomheder, der nu snart har travlt med at nå at opgradere.
"Den kunde, der bekymrer mig, er den, der har 30 eller flere servere, formentlig af varierende alder, og som måske har hørt noget om deadline for end of life, men endnu ikke gør noget ved det," udtaler Iain Stephen, HP's vice president and general manager for servers in EMEA, til V3.
HP forklarer, at det er de mellemstore virksomheder, der står til at få størst problemer med Windows Server 2003.
"For de fleste små virksomheder er det en relativ simpel overgang. De køber formentlig en eller to servere hvert tredje eller fjerde år, og den næste server, de køber, vil have et up-to-date operativsystem."
Mange danske servere bliver ramt
Når Microsoft til juli stopper med opdateringer og support af 2003-udgaven Windows Server, betyder det, at titusindevis af eksisterende server-installationer i Danmark skal opgraderes til en nyere version.
Det kan i praksis være Windows Server 2012 eller den kommende Windows Server 10, medmindre virksomhederne i stedet satser på Microsofts cloud-løsninger eller en helt anden leverandør.
Hos Microsoft Danmark har produktchef for Windows Server, Ken Hyld, tidligere anslået over for Computerworld, at der i dag er mere end 60.000 danske installationer af Windows Server 2003.
"Jeg tror ikke, vi får dem væk inden supportens udløb, men vores mål er, at kunderne skal være klar over, at der er et problem, når supporten udløber, og at de servere, der kører videre på en eller anden måde skal være beskyttet," har Ken Hyld forklaret.
De gamle server-styresystemer vil, når de ikke længere opdateres, få en øget risiko for at blive ramt af virus eller trojanere.
"Er de applikationer forretningskritiske, så bliver det alvorligt," lød det fra Microsoft-chefen.
Læs også:
Microsoft stopper support på gammel Windows-version: Kæmpe-opgradering venter forude
Microsofts nye Windows Server kommer ikke sammen med Windows 10