Artikel top billede

Under angrebet mod Sony Pictures frembragte hackerne dette kranie på selskabets computere.

Først smadrede hackerne Sony - men nu går Sony i modangreb

Sony Pictures Entertainment svarer igen på det store hackerangreb, som blandt andet betyder, at selskabet film bliver piratkopieret ét væk. Selskabet tager selv hackernes metoder i brug i et modangreb.

Sony Pictures Entertainment er stadig i gang med at slikke sårene efter det store hackerangreb, som selskabet blev ramt af i slutningen af november.

Helt knockoutet er selskabet dog ikke, for tilsyneladende er det nu gået i modangreb på de it-kriminelle.

Recode skriver, at Sony netop nu foretager denial of service-angreb på de sider, hvor selskabets stjålne data ligger tilgængelige.

Mediet baserer historien på to kilder med direkte kendskab til sagen uden dog at komme nærmere ind på, hvem det er.

Skal man tro Recode, anvender Sony cloud-løsningen Amazon Web Services, der blandt andet har datacentre i Tokyo og Singapore, til at udføre modangrebet.

Idéen med et denial of service-angreb fra Sonys side ville naturligvis være at sikre, at pirat-tjenesterne ikke fungerer, så de ulovlige downloads den vej rundt kan bremses.

Koster Sony kassen

Det er blevet anslået, at angrebet mod Sony Pictures Entertainment medfører en udgifter og tab for virksomheden for 100 millioner dollars, omkring 600 millioner danske kroner.

Flere af selskabets film er efter hackerangrebet blevet frit tilgængelige på diverse pirat-sider. Eksempelvis blev det allerede i sidste uge anslået, at storfilmen Fury med Brad Pitt var blevet downloadet over en halv million gange.

Under angrebet så Sony sig nødsaget til at lukke for firmanetværket, og siden er det blevet afsløret, at den malware, der er i spil, kan slette alle data på ofrenes maskiner.

Sony Pictures Entertainments medarbejdere har også mærket konsekvenserne af angrebet, da hackerne efterfølgende er begyndt at sende beskeder direkte til medarbejdere i selskabet, hvor de og deres familier bliver truet.

Det er hackergruppen Guardians of Peace, der hævder at stå bag angrebet mod Sony, og den har også været fremme med nye trusler mod Sony.

"At fjerne Sony Pictures fra planeten er et meget lille stykke arbejde for vores gruppe, der er en verdensomspændende organisation. Og det, vi har gjort indtil nu, er kun en lille del af vores videre plan," lød beskeden blandt andet.

Sony Pictures Entertainment har selv betegnet angrebet som "uden fortilfælde," "en forbrydelse uden sidestykke", og selskabet mener, at det er udført af "en organiseret gruppe."

Hackerne har påstået, at de ved angrebet mod Sony fik fat i 100 terabyte data - blandt andet budgetter, finansielle informationer og film. Ifølge Recode ligger en del af dette i dag blandt andet på en fildelingsside som PasteBin.

Sony har ikke kommenteret på historien om, at selskabet nu forsøger at oversvømme piratsiderne via et denial of service-angreb.

Læs også:

Nu rammer regningen Sony: Gigantisk hackerangreb bliver en dyr omgang

Mystikken breder sig efter Sony-hack: Nu trues medarbejderne

Giga-hack mod Sony griber om sig: Sletter alle data hos ofrene

Giga-hack mod Sony: Ny storfilm allerede piratkopieret 500.000 gange

Hackere afpresser Sony med afskløring af tophemmelig viden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere