Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Opdateret: Telia og Telenor lægger deres forretninger i Danmark sammen i ét selskab.

Så kom den - fusionen på det danske telemarked, som alle har ventet på: 

Telenor og Telia slår de to danske virksomheder sammen i ét fællesejet selskab, hvor hver part ejer 50 procent.

"Det er et naturligt og nødvendigt skridt at etablere et fælles selskab sammen med Telenor, hvor vi bygger videre på vores eksisterende netværkssamarbejde," udtaler Robert Andersen, Executive Vice President og chef for region Europa i TeliaSonera.

I en pressemeddelelse skriver selskaberne, at Telenor og TeliaSoneras nye selskab vil få en fælles kundebase på cirka 3,5 millioner kunder.

Selskaberne har tilsammen en markedsandel på 40 procent af mobilmarkedet og en omsætning på mere end 9 milliarder danske kroner.

Medarbejderne i Telia og Telenor er blevet orienteret om fusionen klokken 8 her onsdag morgen, erfarer Computerworld. 

Læs også: Stor-fusion mellem Telia og Telenor kan blive en bombe under TDC.

Noget skulle ske

Det har længe ligget i kortene, at ét af de fire store danske teleselskaber, TDC, Telia, Telenor og 3, måtte lade sig opsluge af et andet på grund af den pressede situation på markedet.

I den forbindelse har særligt Telenor været nævnt flere gange, ligesom mange har spået, at det allerede eksisterende netværkssamarbejde mellem Telia og Telenor, der har stået på siden 2012, ville kunne bane vejen for en reel fusion.

"Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og indtjening, så en konsolidering var den eneste løsning. Ved at slå Telenors og TeliaSoneras aktiver og kundebaser i Danmark sammen skaber vi en robust operatør, der kan tilbyde kunderne fremragende mobilnet med en god brugeroplevelse," udtaler Kjell-Morten Johnsen, Executive Vice President og chef for Telenor Region Europa.

Selskaberne oplyser, at sammenlægningen af de to selskaber forventes at skabe synergieffekter for mere end 800 millioner kroner om året med fuld effekt fra 2019.

"De største synergieffekter forventes inden for distribution, salg og marketing, kundeservice, administration samt netværk og it. Integrationsomkostningerne forventes at beløbe sig til 0,8 milliarder kroner i perioden 2015-2017," skriver de blandt andet.

Hvad skal det nye selskab hedde?

Den pressede situation på det danske telemarked blev for nylig dokumenteret i en rapport fra Erhvervsstyrelsen:

Tager man telebranchens samlede omsætning fra fastnettelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredbånd, internet, kabel-tv, udlejning af infrastruktur og de øvrige aktiviteter, så var den i 2011 på 39,5 milliarder kroner.

I 2013 var omsætningen faldet til 34,8 milliarder kroner, og alene fra 2012 til 2013 var der tale om et fald i den samlede omsætning på 6,7 procent.

Telenor og TeliaSonera oplyser, at de to selskaber er enige om om alle centrale betingelser i aftalen.

"Aftalen kræver godkendelse af EU Kommissionen. Parterne forventer EU-godkendelse og gennemførelse af handlen i løbet af 2015. Selskaberne vil fortsætte med at være uafhængige og vil operere selvstændigt frem til gennemførelsen af aftalen."

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad det nye, fælles selskab kommer til at hedde.

Til gengæld ligger det klart, at det nye selskab søger en ny topchef:

"Rekrutteringsprocessen for at finde en adm. direktør for det nye selskab starter snarest, og det forventes, at en ny direktør vil være på plads i god tid før gennemførelsen af handlen."

Læs også:

Stor-fusion mellem Telia og Telenor kan blive en bombe under TDC.

TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret

Telebranchens opråb: Giv os længere bindingsperioder og drop gratis WiFi

Den danske telebranche bløder: Markant dyk i omsætning og beskæftigelse

Her er krisen i den danske telebranche: Derfor vil den ramme dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere