1 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
iPad Air 2 har fået lamineret sin skærm, hvilket betyder, at den millimeter "luft", der tidligere har været mellem selve glasset og indholdet, er væk.
Det er en klar forbedring af skærmkvaliteten, og det er også med til at give iPad Air 2 sin tynde profil.
2 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
iPad Air 2 er blevet 180 gange bedre til at vise grafiske spil end sin nu fem år gamle forfader, den første iPad. Det overgår sågar Moore's lov om eksponentiel udvikling inden for udviklingen af transistorer.
3 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Den første iPad blev mødt med stor skepsis af analytikere og anmeldere. Jo, det var da en fin enhed, men hvem har brug for sådan en, når man har både smartphones og computere til at gøre det samme.
Idag tærer tablet markedet stadig på PC-salget, som nok har stabiliseret sig, men flere og flere PC-fabrikanter må se sig slået af tablets og specielt iPads.
4 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Den første iPad var både mobil og tynd, men der er næsten 7 millimeters forskel mellem de to enheder. Der er meget, når den oprindelige iPad stadig kun var 13 millimeter tyk.
5 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
iPads har ofte skiftet design fra generation til generation.
iPad Air 2 har taget designet fra de nyeste versioner af iPods, med sit afrundede, men stadig firkantede design og har ikke længere behov for at lave et illusions-design, som får tabletten til at se tyndere ud, end den i virkeligheden er.
Det er det samme trick som Macbook Air laver, for selvom at der findes tyndere computere på markedet, så ser Macbook Air stadig ud som den tyndeste.
6 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Ud over at være 180 gange så god til spil som den første iPad, er dens A8X-processor, som er specielt bygget til iPad Air 2, også 40 procent bedre end sidste års air-model.
Det er ikke noget, man kan mærke synderlig meget af i spil og apps men specielt i browseren, kan man tydeligt mærke, at alting åbner og reagerer hurtigere - specielt på billedtunge hjemmesider.
7 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
iPad Air 2 har også modsat sine tidligere forfædre fået Touch-ID. Log-in systemet fungerer rigtig godt og logger dig ind på din iPad på sekunder, uden at du skal skrive kode.
Også Samsung har benyttet sig af fingeraftryksscanner, og selvom at det også fungerer, så er oplevelsen langt bedre på en iPad/iPhone.
8 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Selvom vi alle burde blive enige om, at man ikke skal tage billeder med en tablet, så tager Air 2 faktisk overraskende gode billeder.
Den har ikke fået helt samme imponerende opdatering i kameraet som iPhone 6, men med et 8 megapixel kamera tager den fine billeder i situationen, hvis du alligevel har tabletten fremme.
9 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Det tynde design har også sine konsekvenser.
For eksempel vibrerer hele iPad'en meget voldsomt, når du spiller musik ud af højtalerne, som stadig spiller en acceptabel lyd.
Det oplever man slet ikke på den første Air-model. Ej heller på Mini.
10 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Et af ofrene til det tynde design er lock-orientation/lydløs-knappen, som tidligere var at finde ved volumen-knapperne.
Den har måttet lade livet til fordel for et par fjernede millimeter.
Det er dog stadig nemt både at slå rotation og lyd fra via Control-center.
11 / 11
(Foto: Lars Jacobsen)
Skærmen skulle desuden have fået 9 lag af en form for anti-sollysrefleks, og det har hjulpet på brugen udendørs.
Dog er det stadigvæk ikke den sjoveste oplevelse at står med en iPad, når eftermiddagssolen står skarpt ind på skærmen. Der er der ganske enkelt intet der slår e-ink-skærmene.