"Hvor kunne det være fedt, hvis min computer havde en indbygget projektor.".
Sådan har mange it-entusiaster drømt igennem tiderne - måske især efter en øl eller tre.
Lenovo synes i hvert fald, at det er en god ide.
I samarbejde med den tidligere Steve Jobs-skuespiller og nu Lenovos "produktingeniør", Aston Kutcher, kommer det kinesiske firma med en 13 tommer Lenovo Yoga Tablet Pro 2 med QHD-skærm og ja: en indbygget projektor.
Men ligesom pizza med ananas er det ikke altid, at der kommer noget godt ud af at blande to ellers gode ting sammen.
Faktisk er den indbyggede tablet i Pro 2 en af de mest ubrugelige gimmicks, siden Samsung tilbød, at du kunne scrolle i selskabets browser med øjnene.
Ud over Lenovo Yoga Tablet Pro 2 har vi også kigget på Lenovos mindre og projektorløse Lenovo Yoga Tablet 2.
Projektor - fed ide... I 00'erne
Ud over at være en utrolig stor tablet - 13 tommer er en hel bærbar - så har Tablet Pro 2 en projektor. Læs lige foregående sætning igen. Yep. En projektor.
Det er lidt en egenskab, som havde været virkelig sej og brugbar tilbage i 00'erne.
Men langt de fleste mødelokaler har allerede enten en skærm eller projektor, som nemt kan tilsluttes nu til dags, og samtidig har Tablet Pro 2 den store 13 tommer skærm, som endda er i QHD.
Til sammenligning projekterer den indbyggede projektor kun i WVGA-opløsning, hvilket svarer til 854 x 480 på op til 50 tommer.
Lille slider
Under projektorlampen er der en lille slider til at indstille skarpheden på billedet, men det lykkes os aldrig rigtig at få billedet så skarpt, som vi ønskede det.
Det værste er dog, at lysstyrken ikke er kraftig nok.
I mørke er billedet nemmere at se, men projektorens lysstyrke - omkring 50 lumen mod en normal projektors 2.000 lumen - og den ringe billedkvalitet er simpelthen ikke god nok til, at det er andet end en ligegyldig gimmick.
Specielt ikke når der i samme tablet er en virkelig flot QHD-skærm på 13 tommer.
Hvorfor i alverden skal du så i stedet bruge et sløret billede på en væg?
Derudover kan man undre sig over, at Lenovo ikke har smidt projektoren i den mindre 10 tommer-version, som kun har en FullHD-skærm.
Og man kan undre sig endnu mere over, at Lenovo ikke har smidt en projektor i deres Windows 8.1-version af Yoga Tablet 2.
Langt de fleste vil nok bruge projektoren til Powerpoint eller andre præsentationer...som oftest laves på en Windows computer.
Men efter at have set projektoren i brug så skal vi måske være glade for at den ikke er med til at trække prisen op på de andre produkter. Desværre, for havde projektor-teknologien været klar så havde vi stået forrest i køen i Lenovo-butikken.
Design - sjovt men upraktisk
Designet af Lenovos to nye tablets er mere eller mindre ens, og minder meget om sidste års design af samme tablet-serie.
Begge har en blanding af koldt, gråligt metal og en varm, blød plastik.
Selvom de begge virker veldesignede og solide, så føles bagsideplastikken malplaceret og billig.
Specielt på den lille 10,2 tommer Tablet 2 er bagsiden meget eftergivende, når du trykker ind på den. Det er ikke i orden.
Tablet Pro 2, har en 13 tommer skærm med en 2.560 x 1.440 opløsning IPS-skærmtype.
13 tommer er meget stort for en tablet, men skærmen er flot og farverig og står meget skarpt, selvom at den godt kunne være lidt mere kraftig i lysstyrken.
IPS-skærmtypen giver meget skarp tekst, men specielt i Chrome-browseren hakker billedet, når du scroller. Den mindre 10,2 tommer Tablet 2 har "kun" FullHD-skærm på 1920 x 1080. Det er dog stadig en rigtig flot skærm med ligeledes flotte farver, men med den samme hakkende følelse. Der var dog ingen problemer, når der blev set video på skærmene.
Integreret cylinder
Hvor langt de fleste tablets holder et fladt design med tyngden fordelt over hele tabletten, har Lenovo valgt at placere en integreret cylinder i bunden/siden af tabletten.
I cylinderen ligger batteri og et par JBL-højtalere, som spiller noget af den bedste lyd, jeg har hørt i en tablet, og her finder du også en kickstand, som kan vendes ud af cylinderen.
Kickstanden giver tabletten en række forskellige "stands", som den kan stå i.
Blandt andet er standen god til at holde tabletten stående, så du kan se film på den og udnytte højtalerne til fulde.
Cylinderen betyder også, at tabletten er god at holde på, når du står med den i hånden.
Det føles som at stå med et sammenfoldet magasin, men det betyder også, at al tyngden ligger i en ene side af tabletten hvilket gør den belastende at holde i landskabs-mode.
Og den ujævne vægtfordeling bliver ikke bedre af, at Yoga Pro 2 på 13 tommer starter på 950 gram - hvor en iPad Air 2 3G vejer 478 gram og en Nexus 9 3G vejer 436 gram.
Det er under halvt så meget - også selv om man tager deres mindre størrelser med i betragtning.
Android men med iOS-isk overflade
De to Lenovo-tablets kører begge med Android 4.4.4 (KitKat) og skulle sandsynligvis ifølge Lenovo få 5.0 (Lollipop) før eller siden.
Begge kører et relativt "rent" Android, hvor der ikke er pillet for meget som hos Samsung eller Sony, men alligevel kan man ikke undlade at tænke sit, når man åbner systemet.
"Ligner det ikke meget iOS?"
Jo det gør det. Lenovos egne apps har pastelfarvede ikoner, notifikationsmenuen er transparent på samme måde som iOS 8, og der er sågar et kontrolpanel, som trækkes frem ved at køre fingeren op fra bunden.
Det ser godt ud og kører udmærket på tabletten, men der er blevet lånt en del. Selv mapperne på den lille Tablet 2 ligner fuldstændig iOS.
Ser man bort fra dette er det et udmærket system. Grafiske spil kører flot på begge tablets, men der er stadig en underlig hakken, når man scroller på hjemmesider. Billeder er dog underligt langsomme om at loade på Tablet Pro 2, hvor hvert enkelt lille felt i store billeder loades. Det ser underligt ud og er generende.
Batteriet er udmærket og Tablet 2 (10,2 tommer), kunne bruges til podcasts hele vejen til San Francisco og tilbage igen, før at den døde for strøm mellem Danmark og Frankfurt.
Konklusion - Masser af gode ting, men nej...
Lenovo Yoga Pro 2 og Tablet 2 er to specielle tablets. De har begge den atypiske cylinderform i bunden med indbygget kickstand, som giver en god følelse, når man står med tabletten. Den 13 tommer Pro 2 er dog knap så håndterbar at stå med, og vægtsfordelingen - selvom det er et par lette tablets - kan være generende.
Kickstanden er dog god, og lyden i begge tablets er noget af det bedste hørt i en tablet. Samtidig er Pro 2's skærm flot og skarp med sin QHD-opløsning.
Men du skal stadig ikke købe Pro 2.
Sjov ide
Den indbyggede projektor er en sjov ide og Lenovo skal have respekt for at projektoren overhovedet kan presses ned i så lille størrelse.
Men i en verden hvor skærmbilleder lynhurtigt kan føres over på en skærm via en Chromecast, HDMI-stik eller Miracast, så er det ikke nødvendigt.
Samtidig er det fuldstændig idiotisk at tænde en wvga-projektor med en tåbelig lav opløsning i forhold til bare at bruge tablettens vildt flotte QHD-skærm.
Det kan godt være, at projektoren kan vise et billede svarende til 50 tommer, men hvad hjælper det, hvis billedet er så sløret og så mørkt, at du ikke kan se detaljer alligevel?
Du kommer til at betale for en projektor, som er mere eller mindre ubrugelig.
Tablet Pro 2 koster godt 4.000 kroner, og for de penge kan du enten købe en Samsung Tab S eller en iPad Air 2, som begge ville være et bedre køb.
Læs også: Test: Samsung-tablet er tynd, lækker og har en fantastisk skærm