Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Førstehåndsindtryk: Yoga Tablet 2 fra Lenovo overrasker og skuffer ved første indtryk

Lenovo offentliggjorde i går deres nyeste line-up af Yoga-bærbare og tablets. Vi har fået fingre i en af Lenovos nyeste tablets, Yoga Tablet 2.

Lenovos Yoga-serie er en speciel type, som afviger lidt fra mainstream-produkterne både inden for bærbare og tablets.

De bærbare computere har en 360 graders hængsel, så den kan rotere tastaturet og bruges som en sofa-tablet (Lad vær med at gå med den. Den er gigantisk!), og Yoga-tablets har altid haft en metallisk cylinder i den ene side, som blev brugt til både en form for fodstand og som ergonomisk håndtag, som var det en bog.

Sidstnævnte tager vi et kig på nu. Lenovo offentliggjorde torsdag aften deres nyeste serie af Yoga-produkter, heriblandt den nyeste Yoga Tablet 2.

Vi havde ønsket at få fingrene i Yoga Tablet 2 Pro har nemlig en QWHD-skærm på 1440p og en indbygget projekter i et metallisk chassis. Projektoren lyder som noget, der enten kan revolutionere brugen af tablet, eller også være en fuldstændig ubrugelig gimmick. Lige i øjeblikket lyder det til, at opløsningen ikke er særlig høj, men derfor kan den potentielt være meget hjælpsom til hurtige møder, hvor man kan projektere ens tablet - og powerpointshow - op til væggen.

Det må dog vente. Vi har indtil videre fået fingre i den lidt mindre - og nok også billigere og mere consumer-venlige - Yoga Tablet 2.

Tabletten er en 10,1 tommer stor Android 4.4 tablet med en FHD-skærm. Under et chassis af metal og plastik finder vi en Intel ATOM processor (quadcore 1.86GHz), to gigabyte RAM og 16 gigabyte lagerplads med tilhørende MicroSD-slot.

Design

Mere specielt er dog designet. Tabletten hælder et par grader, når den ligger normalt på bordet på grund af den cylinder-lignende kant i siden, og selvom at det kan virke dumt, så er den overraskende rar at bruge til at holde ved, når man holder tabletten vertikalt. Det virker næsten, som at holde et foldet magasin, eller som man ville holde en paperback version af en bog.

Det virker utrolig intuitivt at holde ved, men det er nok også meget en enten/eller-løsning for mange. Enten kan du lide, eller også er det bare i vejen.

I samme cylinder er der også indbygget en kickstand, som kan stille tabletten i forskellige positioner. Ideen er ikke ulig den som Microsofts Surface-enheder kommer med, men da standen går langs jorden fra bunden, er den langt fra lige så stabil at trykke på, som Microsofts Surface-enheder.

Plastikken omkring er en blandet fornøjelse. Selve kickstanden er i smukt metal, som giver et dejligt udseende men en skærende metallisk lyd, hvis du kører den hen over en bordflade.

Plastikken bagpå er dog lidt for blød, og når jeg trykker hånden ind, så er der et eller andet, som klikker inden under. Der, hvor der formodentligt er en printplade af en art. Det føles lidt forkert.

Til forsvar af materialevalget hos Lenovo koster tabletten kun 2.250 kroner og kommer til salg slut oktober/start november. En større test vil vise, om det er pengene værd.

Skærmen

Skærmen er en 1080p skærm med flotte og skarpe farver og detaljer.

Dog er der et eller andet over den, som jeg ikke helt kan sætte finger på. Den har et skær omkring test, som gør, at det kan være lidt svært at læse. Det kan være, at det er en tilvænningssag, men et eller andet er der i hvert fald. Dertil er lysmængden i tabletten utrolig lav, og jeg har indtil videre uden held forsøgt at sætte lysstyrken højere op.

Styresystem

Styresystemet på Lenovo Yoga 2 er Android 4.4 med en meget ændret launcher fra Lenovo's side. De er kendte for at lave deres egen, som blandt andet ikke indeholder en app-skuffe, som Android ellers er kendt for.

Det har tidligere givet en iOS-agtig følelse på deres tablets.

Men denne gang virker det til, at Lenovo bare har smidt alle hæmninger og tænkt: "Lad os da bare låne alt fra iOS".

Lenovos egne ikoner har samme pastelfarver som iOS har, de er opstillet i samme type grid som på iOS, der er ingen app-skuffe, så alle apps ligger på skrivebordene, der er sågar et control-center, som fuldstændig ligner iOS 8's controlcenter.

Trykker du på en mappe, så ligner det fuldstændig iOS.

Hvis jeg viste den her tablet til min mor, som altid kun har ejet en iPad, ville hun spørge, hvad det mon var for en iPad, jeg havde fået fat på der.

Alt i alt en blandet oplevelse for mig i første omgang. Nu tester vi tabletten en uges tid og ser, hvordan den klarer alle hverdagens udfordringer. Hvis der er noget specielt, som du gerne vil have os til at se på med Lenovo Yoga Tablet 2, så skriv det endelig i kommentarfeltet. 

Læs også: 

Test: Hypermobil bærbar pc med overraskende wow-faktor (2013-version)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere