Sms'en får i disse år i stigende grad baghjul af de mange chat-apps til smartphones - heriblandt apps som Viber, WhatsApp, Snapchat, KakaoTalk, iMessage og Skype.
Den tendens forsøger blandt andre Facebook at udnytte med Facebook Messenger.
Jo mere populær, man kan gøre en chat-app, jo mere tilknyttet bliver brugerne nemlig til dit online-univers, og jo stærkere står din annonce-forretning.
Det kan også meget vel være forklaringen på, at Google nu tilsyneladende er på vej med en helt ny chat-app, som man kan læse om i Economic Times fra Indien.
Google har længe haft forskellige chat-løsninger på de mobile platforme, men ifølge Economic Times udspringer det nye tiltag fra Googles side af, at selskabet tabte slaget om den ultra-populære WhatsApp til Facebook, der købte tjenesten tidligere i år for 100 milliarder kroner.
Kilder siger til mediet, at Google arbejder på at kunne lancere en Google messenger i Indien i 2015, og at Nikhyl Singhal, der står i spidsen for blandt andet Googles Hangouts, Photos og Google+ har været i landet for nylig med netop det ærinde.
"I modsætning til andre Google-produkter vil messenger ikke tvinge brugerne til at bruge deres Google-login," lyder det i Economic Times, der også skriver, at kilder fortæller, at Google-tjenesten vil blive gratis at anvende.
Google har ikke ønsket at kommentere historien i Economic Times, men hvis kilderne taler sandt, er det næppe nogen tilfældighed, at det netop er i Indien, at Google har planer om en nu chat-app.
Indien har kurs imod at blive verdens næststørste smartphonemarked, kun overgået af Kina, og tjenester som Viber, WeChat og Line er allerede meget populære i landet ifølge Economic Times.
Kan give sikkerhedsudfordringer
Også her i Danmark bruger stadig flere forbrugere chat-apps til kommunikation.
Det kan give visse udfordringer i ikke mindst virksomheder og organisationer, hvor det ikke er helt ligegyldigt, hvor der kommunikeres om fortrolige informationer.
For it-afdelingen og de sikkerhedsansvarlige i virksomhederne kan de nye kommunikationskanaler formentlig godt afstedkomme en vis hovedpine - men man kan minimere risiciene ved at gribe tendens an på den rette måde.
"Bekymringen er, at der er fortrolig virksomhedsinformation, som vi ikke har styr på, men at begynde at sætte begrænsninger på devices vil være som at prøve at bygge en halv dæmning," har Jørgen Sørensen fra Deloittes Cyber Security Services i Danmark forklaret til Computerworld.
"Det at spærre noget er sjældent den rigtige løsning," har han udtalt - læs her, hvordan du i stedet kan gribe de mange chat-apps an.
Læs også:
Chat-apps buldrer frem: Derfor kan du ikke forhindre det
Ray Ozzie forlod Microsoft - nu klar med app der ‘revolutionerer' vores kommunikation