Artikel top billede

Dyrt at holde liv i din egen software: Så meget betaler du

Det er blevet dyrt at køre videre med de traditionelle, lokale it-løsninger og undlade at satse på cloud, lyder en advarsel. Det er dog ikke alle it-chefer, der oplever det samme.

Eje eller leje?

Det har i flere år været et centralt spørgsmål for mange it-chefer i forhold til valg af it-løsninger. 

Skal man tro en rådgiver, bliver det dog lettere og lettere at træffe beslutningen. 

Lokale it-løsninger bliver nemlig dyrere og mindre fleksible, mens cloud computing bare bliver billigere, skriver Capgemini-rådgiver Michael McLaughlin i et blogindlæg

Det gør cloud-løsningerne ganske attraktive for CIO'er, der har besparelser og effektiviseringer højt på agendaen 

"Med on-premise virksomhedssoftware (lokale it-installationer, red.) er der omkostningen ved at sikre den fortsatte relevans og innovationen."

Michael McLaughlin peger på, at prisen for at opgradere systemer og vedligeholde dem - og prisen for licenserne - er steget med mere end 20 procent om året i de senere år.

I nogle større virksomheder betaler man 20-25 procent af den oprindelige pris på softwaren om året bare for at få support.

"Det svarer til at betale det samme beløb, man betalte for den originale licens, hvert fjerde eller femte år," skriver Michael McLaughlin.

"Med cloud konverterer du disse faste udgifter til månedlige/kvartalsmæssige driftsomkostninger. Og disse omkostninger falder gradvist."

Skeptiske it-chefer: Ikke billigt nok
Det er dog langt fra alle, der mener, at cloud fører til tilstrækkeligt store besparelser i forhold til den traditionelle måde at hoste og drive it-løsningerne på.

Tidligere i år fortalte en Business Solution Manager hos Ikea, at risikoen ved cloud stadig er for høj, og at besparelserne er for små.

Han mener, at det kræver et besparelsespotentiale på omkring 50 procent, før overgangen til cloud for alvor slår igennem hos Ikea.

"Er besparelsen på bare 10 procent, vil risikoen ved cloud blive opfattet som værende for stor," lød forklaringen fra Ikea.

Vi har også tidligere skrevet om en britisk undersøgelse med deltagelse af 50 britiske CIO'er og it-chefer, hvor næsten tre ud af fire af de pågældende it-chefer havde forventet, at overgangen til cloud-baserede it-løsninger ville have udløst besparelser og lavere omkostninger.

Men kun 41 procent af it-cheferne kunne faktisk fortælle, at de havde fået barberet it-omkostningerne ned ved at overgå til cloud-baserede løsninger.

Læs også:

Ikea ikke i tvivl: Derfor er cloud computing alt for dyrt

It-chef til leverandørerne: Lav jeres cloud-priser om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere