Artikel top billede

Næsten en million danske CPR-numre blotlagt på nettet

Staten har ved en fejl begået en af Danmarkshistoriens største CPR-lækager.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har ved en fejl afsløret CPR-numrene på 900.000 danskere.

Det skriver Børsen, som beretter, at fejlen opstod onsdag via den såkaldte Robinson-liste over danskere, der ikke ønsker reklamer i form af såkaldte direct mails i deres postkasse.

Fejlen er ifølge avisen sket hos CSC, som genererer Robinson-listen for CPR-kontoret.
 
Opdaget af en bruger
Blotlægningen af de mange CPR-numre blev ifølge Børsen opdaget af Finn Gilling fra it-virksomheden Gilling ApS, som i godt et årti har arbejdet med personfølsomme data i forbindelse med sin rolle som statens distributør af ejendomsoplysninger.

Han loggede ind på CPR-kontorets Robinson-liste og kunne konstatere, at listen ikke kun var forsynet med navn og adresser, men denne gang også med CPR-numre.

"Vi reagerer med det samme og skriver til CPR-kontoret, at der er kommet CPR-numre på listen. Vi fik først klokken 19.29 svar fra CPR-kontoret om, at listen var taget ned," forklarer Finn Gilling til Børsen.

"Min opfattelser er, at det danske CPR-nummer-system er så kompromitteret, at CPR-nummeret alene ikke mere bør kunne benyttes til nogen former for online-transaktioner," siger Finn Gilling.

Sidste gang CPR-registret var udsat for en stor data-skandale, var i forbindelse med CSC-hacket i sommeren 2013, da omkring fire millioner CPR-numre røg i hænderne på hackere.

Læs også:

Sådan blev 900.000 CPR-numre blottet på nettet 

CPR-numre flyder frit på nettet

Hemmelig rapport: Her er CPR-nummerets afløser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere