Artikel top billede

Microsoft på banen med sin første Android-telefon

For første gang nogensinde står Microsoft klar med en Android-baseret smartphone. Læs her, hvad it-giganten har i tankerne med at støtte op omkring sin rivals mobilstyresystem.

It-giganten Microsoft er klar med sin allerførste Android-baserede smartphone, der går under navnet Nokia X2.

Dermed tager Microsoft det Google-styrede mobiloperativsystem under sine vinger, selv om det er en direkte konkurrent til Microsofts eget Windows Phone OS.

Det skriver BBC.

Android er ikke helt nyt

Valget af Android i Nokia-telefoner stammer tilbage fra tiden, da Nokia var finsk, inden Microsoft købte Nokia sidste efterår - og handlen blev officiel i foråret.

Nokia har således tidligere i år lanceret flere Android-baserede telefoner under den såkaldte X-serie, som blandt andet blev luftet på den store mobilkonference i Barcelona.

Der er siden blevet spekuleret i, om Microsoft ville kappe forbindelsen til Android, men sådan ser det umiddelbart ikke ud med X2-lanceringen.

"Jeg er stadig forbløffet over, at Microsoft fabrikerer en Android-telefon, men det virker som om, der er en stålsat vilje til at udvise en mere åben tilgang til Microsofts bedste frem for kun at kigge på Windows Phone-platformen," siger teleanalytiker Ben Wood fra telekonsulentselskabet CCS INsight til BBC.

En genvej til Microsoft-skyen

Med andre ord: Når X2 kommer med præinstalleret Skype, Outlook-email og Onedrive-storage, er Microsoft mere interesseret i at få folk cirkuleret rundt i sin store it-butik frem for at genne kunderne over i mobilhjørnet.

Dertil bliver der mulighed for gratis download af Bing Search, OneNote og Yammer-netværket til telefonen.

"Hele ideen med at få flere folk ind i Microsofts cloud igennem disse services er kernen i strategien," forklarer Jussi Nevanlinna, der er vicepræsident for Microsofts mobilmarketing, til BBC.

Microsofts mobil-marketing-mand understreger samtidig, at Lumia fortsat er Microsofts flagskibsserie på smartphone-markedet.

Ligner ikke en Android

Nokia X2 kommer i lighed med sine forgængere i X-serien ikke til at ligne en typisk Android-telefon, men derimod bliver softwaren pakket ind i de nyklassiske Microsoft-tiles, som eksempelvis kendes fra Lumia-serien.

Telefonen kommer med en 4,3 tommer skærm, 1 GB RAM og et batteri, der angiveligt holder længere end de andre telefoner i X-serien.

Dertil vil X2 også have et frontkamera og et prismærkat, der forventes at ligge i omegnen af 750 kroner, når den bliver sat til salg i næste måned.

Forgængerne i X-serien har opnået stor succes på det asiatiske marked, hvor X-modellen ifølge BBC er topsællert i Pakistan og den tredje mest sælgende telefon i Indien.

Læs også: 

Must Have: Her er forårets seks fedeste smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere