Artikel top billede

Utilfreds forhandlergigant bremser pc-aftale til 500 millioner kroner

Atea giver konkurrenterne kamp til stregen om retten til at levere pc'er til kommuner og regioner for mere end en halv milliard kroner.

En kæmpeaftale om at levere pc'er til kommuner og regioner for mere end en halv milliard kroner risikerer nu at ende i et større juridisk slagsmål, efter at forhandlergiganten Atea har klaget over SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice).

Klagen kommer, efter at SKI tidligere i denne måned meddelte, at man havde valgt at satse på KMD som hovedleverandør på den nye aftale, som går under navnet "Computere - 02.02".

Ud over KMD lukkede SKI også de to it-firmaer Comm2ig og Dustin ind i varmen med mulighed for at byde ind i de tilfælde, hvor de kommunale kunder valgte at benytte såkaldte miniudbud. Atea blev derimod - sammen med Ricoh - droppet som leverandør.

Men den afgørelse var Atea bestemt ikke tilfreds med, og firmaet har derfor sendt en klage til Klagenævnet for Udbud, som nu i første omgang har frem til 5. juni til at tage stilling til, om Ateas klage skal blokere for, at den nye pc-aftale kan træde i kraft.

Salgsdirektør i Atea Carsten Ritzau bekræfter over for Computerworld, at der er sendt en klage afsted, fordi Atea "føler, at aftalen er tildelt på et forkert grundlag", som han udtrykker det.

Carsten Ritzau peger blandt andet på, at Atea havde den laveste pris i de i alt fem tilbud, som SKI fik ind. Han ønsker dog ikke at kommentere sagen yderligere.

Hos KMD håber områdedirektør Morten Grønnebæk ikke, at Atea får held til at ændre SKI's beslutning.

"Vi er klar over, at der er indgivet en klage, men vi håber naturligvis, at klageforløbet ikke ændrer ved vores status på aftalen. KMD har længe haft en betydelig hardware-forretning, og det er klart, at den nye aftale kan være med til at løfte området yderligere," siger Morten Grønnebæk.

Ny forsinkelse lurer

Klagesagen kan i værste fald betyde, at den nye pc-aftale først kan tages i brug, når Klagenævnet for Udbud har behandlet Ateas klage. Det kan ifølge Computerworlds oplysninger tage flere måneder.

Hos SKI ønsker man ikke at kommentere sagen, så længe Ateas klage er under behandling.

Det er dog langt fra første gang, at den nye pc-aftale bliver ramt af forsinkelser.

Selve udbuddet blev offentliggjort i november i fjor, efter at SKI havde prækvalificeret fem leverandører. Men i marts i år måtte SKI af flere omgange udskyde fristen for at afgive tilbud, for at få tid til at svare på en stribe spørgsmål fra de leverandører, der var udvalgt til at byde på aftalen.

Da den nye pc-aftale oprindeligt blev udbudt i efteråret 2013, kritiserede flere it-forhandlere, at SKI efter deres opfatttelse lagde op til en reel monopolaftale. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige

Kæmpe pc-udbud forsinket - igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere