Artikel top billede

Manden bag kæmpe sikkerhedshul i OpenSSL: Det var ikke med vilje

Synderen bag et stort sikkerhedshul i OpenSSL-protokollen beklager nu sin fejl og skyder alle konspirationsteorier ned. Han mener, at flere øjne på open source-projektet kan være løsningen fremover.

Konspirationsteorierne er fløjet igennem luften, efter det er kommet frem, at der har været et stort sikkerhedshul i krypteringsprotokollen OpenSSL.

Sikkerhedshullet har betydet, at millionvis af websites har været åbne for at sniffe brugernavne og passwords i klartekst, krypterede kreditkortbetalinger er mistænkt for at være opsnappet, mens hullet også har åbnet muligheden for deciderede indbrud på de ramte webservere.

Nu står manden bag hullet frem og erklærer, at det altså ikke var med vilje, at han kom til at begå en fejl.

Dermed skyder synderen, tyske dr. Seggelmann, hul i konspirationsteorierne, som mestendels går ud på, at hullet var revet op for at hjælpe efterretningstjenester som NSA eller med personlig økonomisk vinding for øje.

Det skriver The Sydney Morning Herald.

"Jeg arbejdede på at forbedre OpenSSL og lavede mange fejlrettelser og tilføjede nye funktioner. I en af de nye features missede jeg desværre validering af en variabel, som indeholdt en længde," forklarer dr. Seggelmann til The Sydney Morning Herald.

Gik fra fejl til endelig version

Dr. Seggelmann forklarer, at en kode-reviewer også missede valideringen.

Loggen viser, at det i dette tilfælde drejer sig om en vis dr. Stephen Henson, der skulle kigge koden igennem for fejl, men altså overså den bug, der senere skulle blive kendt som Heartbleed-hullet.

"På den måde røg fejlen fra udviklingen ind i den frigivne version," siger dr. Seggelmann, som erkender, at den trivielle fejl har haft en stor negativ effekt.

"Det var overhovedet ikke intentionen, og i dette tilfælde var det en simpel programmeringsfejl i en ny funktion, som uheldigvis stødte ind i sikkerhedsproblemer," bedyrer han over for The Sydney Morning Herald.

Samtidig hævder han, at denne fejl viser, at der bør komme flere øjne på et så vigtigt open source-projekt som dette, der bliver benyttet af rigtig mange webmastere verden over.

"Det er uheldigt, at OpenSSL bliver brugt af millionvis af folk, men der er rent faktisk kun et fåtal, der hjælper med at udvikle det. Fordelen ved open source-software er ellers, at alle kan kigge med i koden. Jo flere folk, der kigger med, jo bare bliver det - især med software som OpenSSL," siger dr. Seggelmann.

Hullet er en katastrofe

Den amerikanske sikkerhedsguru Bruce Schneier tøver ikke med at vurdere sårbarheden som værende rigtig, rigtig slem.

"Katastrofalt er det rigtige ord. På en skala fra 1 til 10 ligger vi på 11," lyder vurderingen fra Bruce Schneier på sikkerhedsspecialistens egen blog.

Herhjemme er blandt andre Nets gået i gang med at kigge på sin software for at finde ud af, om kortselskabet har været ramt af OpenSSL's Heartbleed-hul.

Samtidig har en sikkerhedsspecialist over for Computerworld opfordret alle danskere til at skifte password til en række store sites som Google, Facebook og Twitter, da deres brugernavne og passwords kan være blevet opsnappet, inden OpenSSL-projektet fik lukket hullet. 

Læs også:
Advarsel efter blødende sikkerhedshul: Skift dit password til Gmail og Facebook

Nets undersøger nu om NemID er ramt af kæmpe sikkerhedshul




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis