Politikere i København og på Frederiksberg kræver nu en nærmere undersøgelse af et storstilet kommunalt computer-cykelprojekt, som it-manden Torben Aagaard via selskabet Gobike er involveret i.
Det sker, efter at Computerworld har afsløret, at Torben Aagaard i 2008 havde to DSB-folk med på en fire-dages tur til Thailand.
Torben Aagaard er i dag medejer og direktør i Gobike, som i 2012 vandt et udbud på levering af op mod 2.000 bycykler som blandt andet leveres med en indbygget tablet-computer. Cyklerne skal efter planen tages i brug senere i år. Også DSB har skudt penge i projektet.
Derudover har en stribe af Torben Aagaards selskaber i flere år været leverandør til DSB.
Computerworld har også kunnet afdække, hvordan Torben Aagaard tilbød en DSB-ansat at deltage i et såkaldt advisory board mod et honorar på 25.000 kroner
Ligesom turen til Thailand er det ifølge DSB en overtrædelse af DSB's regler for leverandører - den såkaldte code of conduct.
Krav om redegørelse
Der for vil de kommunale politikere nu sikre sig, at der er rene linier omkring samarbejdet med Gobike.
"Når der bliver rejst en mistanke om, at noget ikke er gået efter bogen, vil jeg som formand for det politiske udvalg naturligvis bede om en redegørelse fra forvaltningen," siger formanden for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), til Computerworld.
Samme holdning har socialdemokraten Lars Weiss, medlem af teknik- og miljøudvalget i Københavns Borgerrepræsentation.
"I øjeblikket har vi en aftale med Gobike om en testperiode. Og hele projektet evalueres senere i år. I den forbindelse vil Computerworlds afsløringer naturligvis indgå. Og jeg forventer, at oplysningerne i Computerworld betyder, at vi snarest får en redegørelse fra forvaltningen," lyder det fra Lars Weiss.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den københavnske borgmester for teknik- og miljøområdet, Enhedslistens Morten Kabell.
Det storkøbenhavnske bycykelprojekt skulle oprindeligt være skudt i gang i 2013. I Københavns Kommune har Borgerrepræsentationen stillet krav om en evaluering af projektet, før man åbner for den kommunale pengekasse.
I kommunens budget for i år har københavnerne øremærket 40 millioner kroner til projektet. Det samlede budget løber op i 134 millioner kroner for de næste otte år.
Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Torben Aagaard.
Læs også: