Artikel top billede

WhatsApp har omkring 450 millioner brugere, der kan sende gratis beskeder til hinanden.

WhatsApp: Sådan kommer vi til at fungere hos Facebook

WhatsApp fortæller nu, hvordan fremtiden bliver, når Facebook overtager den sociale beskedtjeneste for svimlende 100 milliarder kroner.

Mark Zuckerbergs beslutning om at købe WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner - og dermed overtage de omkring 450 millioner brugere - er ikke blevet mødt med jubel alle steder.

To privacy-grupper har bedt de amerikanske myndigheder om at stoppe Facebooks overtagelse af WhatsApp, indtil det er blevet klarlagt, om en række privacy-bekymringer er berettigede.

De går særligt på, om Facebook vil anvende bruger-data fra WhatsApp til reklamer og lignende - noget som WhatsApp som selvstændigt selskab ikke har tradition for at gøre.

I stedet har WhatsApp skabt sig et ry som et selskab, der værner om brugernes privatliv - formentlig en af årsagerne til, at WhatsApp er blevet så populært.

"Lad mig lige sætte dette helt på plads"

Privacy-polemikken får nu WhatsApp-stifter Jan Koum til at fare til tasterne. I et blogindlæg afviser han de - ifølge ham - ukorrekte rygter om, hvad der kommer til at ske med brugernes data fremover.

"Vi byggede WhatsApp ud fra et mål om, at vi ville vide så lidt som muligt om dig"

Jan Koum er selv vokset op i det gamle Sovjetunionen, hvor overvågningen var en del af dagligdagen, og det ønsker han for alt i verden at hindre kan ske via WhatsApp, forklarer han.

"Respekt for dit privatliv er kodet ind i vores DNA, og vi byggede WhatsApp ud fra et mål om, at vi ville vide så lidt som muligt om dig: Du er ikke nødt til at give os dit navn, og vi beder ikke om din e-mail-adresse. Vi kender ikke din fødselsdag. Vi kender ikke din adresse. Vi ved ikke, hvor du arbejder," skriver Jan Koum og fortsætter:

"Vi ved ikke, hvad du kan lide, hvad du søger efter på internettet eller indsamler din placering via GPS. Der er ikke noget af den slags data, der nogensinde er blevet indsamlet og opbevaret af WhatsApp, og det har vi ingen planer om at ændre."

"Hvis det at indgå et partnerskab med Facebook betød, at vi var nødt til at ændre vores værdier, havde vi ikke gjort det," skriver WhatsApp-stifteren, der dermed forsøger at hindre, at Facebooks overtagelse af WhatsApp kan løbe ind i problemer.

Zuckerberg afviser også

Både Mark Zuckerberg og Jan Koum holdt i øvrigt taler på Mobile World Congress i Barcelona for nogle uger siden.

Et konkret spørgsmål fra salen til Zuckerberg gik på, om Facebook vil udnytte data fra WhatsApp, der ellers er kendt for ikke at gemme eller anvende data fra brugernes beskeder til reklamer?

"Svaret er, at det overhovedet ikke vil ændre sig. Visionen er, at tjenesten skal forblive præcis den samme. Det er den tjeneste, folk ønsker, så jeg synes, at det ville være ret fjollet af os at ændre det," lød det meget direkte svar fra Zuckerberg.

Læs også:

Dette kan stoppe Facebooks milliard-opkøb af Facebook

Mark Zuckerberg: Her er mit næste store projekt

WhatsApp-stifter: Sådan vil vi bruge de 100 milliarder fra Facebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere