Artikel top billede

Her er taberne på det danske smartphone-marked

Særligt to producenter dominerer det danske marked for smartphones og gør det slemme ved de gamle konger. Se udviklingen på det danske marked fra 2007 til 2013.

Av for den, HTC. Av for den, Blackberry. Og dobbelt av for den, Nokia.

Udviklingen på det danske smartphone-marked i de seneste seks-syv år har ikke været det store hit for de tre selskaber, der indtil iPhonens ankomst i 2007 ellers havde masser at juble over.

IDC-analytiker Anders Elbak har lavet en opgørelse over udviklingen på markedet i årene 2007 til 2013.

Så meget fyldte de i 2007

I 2007 blev der samlet set solgt lidt mere end 500.000 smartphones i Danmark.

Nokia stod for langt størstedelen af de solgte smartphones med en markedsandel på hele 64,5 procent.

HTC lå godt placeret på andenpladsen med 16,9 procent.

Blackberry landede også helt fornuftigt i 2007 med 8,2 procent af de solgte smartphones i Danmark.

Vi spoler hurtigt frem til 2013 og en fuldstændig anderledes markeds-situation.

Sådan er situationen i dag

Sidste år blev der i Danmark ifølge IDC solgt flere end 2,6 millioner smartphones.

Heraf stod Nokia og HTC hver for blot tre procent, mens Blackberry røg helt ned på 0,3 procent.

I stedet var det Samsung og Apple, der nuppede det meste af markedet med markedsandele på henholdsvis 40,1 procent og 33,4 procent.

Også Sony klarede sig godt med en markedsandel på 11,2 procent ifølge IDC's opgørelse.

Hvordan kunne det gå så galt?

Computerworld har tidligere bragt en længere fortælling om, hvorfor det gik så galt for Nokia på smartphone-markedet - læs historien her.

Det er imidlertid bemærkelsesværdigt, at både Nokia og HTC rent produktmæssigt nu igen er tilbage med interessante produkter og således har et fundamentet for at kunne erobre nogle af de tabte kunder tilbage.

Nokia tiltrak sig stor opmærksomhed på Mobile World Congress med selskabets nye Android-produkter, og også HTC gjorde sig bemærket ved at vinde prisen for verdens bedste smartphone med HTC One.

Konkurrencen på markedet er imidlertid en helt anden i dag, end den var tilbage i 2007, da de to selskaber stod for samlet set 81,4 procent af de solgte smartphones i Danmark.

"For HTC tror jeg, at det største problem er deres brand. Med HTC One kæmper de direkte mod spillere som Apple og Samsung, som er blandt de stærkeste brands i verden," vurderer IDC's Anders Elbak om HTC's udfordringer i denne artikel.

På globalt plan havde Samsung i 2013 ifølge IDC en global markedsandel på 31,3 procent, mens Apple nuppede 15,3 procent af smartphone-markedet.

Hverken Nokia, HTC eller Blackberry er længere at finde i top-fem over de bedst sælgende smartphone-producenter på verdensplan.

Læs også:

HTC har verdens bedste smartphone: Men taber på markedet

Eksperternes dom er klar: Denne mobil er verdens bedste

Kæmpe strategiskift: Nu satser Nokia på Android-platformen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere