Artikel top billede

Microsoft bekymret: XP-support forlænges for massevis af brugere

Microsoft frygter alvorlige konsekvenser, når XP-support udløber for millioner af brugere. Microsoft barsler nu med særlig opdateringsløsning for dem.

Microsoft udskyder sine planer om at pensionere det aldrende, men meget populære, styresystem Windows XP i Kina.

Microsoft udsender ellers den sidste sikkerhedsopdatering til Windows XP 8. april, hvorefter styresystemet vil få lov til at sejle sin egen sø som frit bytte for hackere og andre.

Skal organisationer og andre fortsat hente hjælpe fra Microsoft, skal de betale kassen.

Det kan du læse mere om her: Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

En særlig undtagelse

Windows XP er det mest udbredte styresystem i mægtige Kina, hvor operativ-systemet har en markedsandel på hele 57 procent.

Den massive udbredelse skyldes ikke mindst, at XP er blevet kopieret i enorme mængder i Kina, hvor pirakopierne er blevet solgt billigt.

Det er ikke mindst udbredt i skoler, internetcafeer og i virksomheder.

Det kan derfor føre til alvorlige problemer, hvis sikkerhedsopdateringerne udløber 8. april, og der har tidligere været udtrykt bekymringer over konsekvenserne.

Det kan du læse mere om her: Kina har et gigantisk Windows XP-problem

Microsoft går i forbindelse med forlængelsen sammen med en række af Kinas største it-sikkerhedsfirmaer, der nu får mulighed for at udfylde hullet med deres egne produkter med officielt Microsoft-stempel.

Det er dog langt fra sikkert, at det er noget, som interesserer de mange XP-brugere i Kina.

I hvert fald meddeler Microsoft, at 70 procent af de mange XP-installationer i Kina aldrig er blevet opdateret via Microsofts udsendte sikkerheds-opdateringer.

Læs også:

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

Kom et år for sent i gang: Dansk region får million-regning for gamle XP-maskiner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere