Artikel top billede

Sådan er det gået med Linux fra 2007 til i dag

Linux har kæmpe succes - bare ikke på desktoppen. Her er open source-styresystemet aldrig rigtigt slået igennem i Danmark. Se tallene her.

Linux buldrer frem - bare ikke på desktoppen.

Open source-styresystemerne har måske stadig en puls, men den er meget svag, og måske kan vi med de seneste års udvikling se en klar aftegning af, hvor Linux egentlig har sin styrke, nemlig i serverrummet.

Der er lidt forskellige estimater af markedsandelen, men meget tyder på, at der i dag kører Linux på mere end hver femte server derude.

Tager man et kig på desktop-tallene for kongeriget siden 2007 og frem til slutningen af 2013, er det meget stilfærdig læsning.

Man kan fristes til at sige, at styresystemet Linux er skubbet så langt bag af dansen i Danmark, at det er svært at se en fremtid, hvor andre end de få dedikerede nørder anvender en Linux-distribution som styresystem.

Læs også: Galleri: Sådan har Linux ændret udseende gennem tiden

Der er sket en opadgående udvikling, og højdepunktet er målt i december 2013, men udbredelsen på de danske harddiske begrænser sig stadig til under én procent af den samlede maskinpark.

De officielle desktop-tal stammer fra FDIM/Danske Medier Research, og de beskriver, hvor mange personer der har besøgt de danske internetsider opdelt efter styresystemet.

Læs også: Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Bemærk at Y-aksens værdi er begrænset til 0,8 procent.

Linux-brugere i Danmark. Y-aksen er procent. X-aksen er årstal fra 2007 til 2013. Alle tal er for maj måned i det givne år undtagen det sidste, der er fra december 2013. Kilde: FDIM/Danske Medier Research.

Stadig liv i udviklingen

1.392 personer.

Det er antallet af udviklere, som er med til at biddrage til Linux-kernen på verdensplan. Der er med andre ord stadig liv i udviklingen.

Det er organisationen Linux Foundation, der har lavet rapporten: Annual Linux Development Report, som beskriver antallet.

Siden Linux Foundation begyndte at notere antallet af udviklere i 2005, har næsten 10.000 personer og mere end 1.000 virksomheder skrevet med på Linux-kernen.

Uafhængige udviklere står for den største kodemængde, nemlig 13,6 procent.

En af de helt store bidragere er Red Hat, der står for 10,2 procent af ændringerne. Herefter kommer Intel med 8,8 procent og Texas Instruments med 4,1 procent.

Også IBM, Samsung og Google er med på top 10-listen.

Men hvad mener du? Er der stadig en fremtid for Linux på desktoppen? Vil udviklerne gå i retning af eksempelvis Android eller mere serverorienterede versioner?

Eller det det ligefrem en fordel, at distributionerne ikke er mainstream?

Skriv løs i debatten.

Læs også:
Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Du finder Linux på 95 procent af verdens ondeste computere

Lukket kode ud og Linux ind = besparelse på 40 procent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sådan: Opgradér din printerløsning uden store investeringer