Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC dropper 'op til' hastigheder - se hvad du kan forvente i stedet

Om få dage kvitter TDC begrebet 'op til' hastigheder til sine 500.000 bredbåndskunder. I stedet for garanterer TDC, at du får, hvad du betaler for. Læs her, hvordan TDC vil angribe den udfordring.

Danmarks suverænt største teleseskab TDC dropper fra mandag officielt begrebet 'op til hastigheder' på sine bredbåndsprodukter.

I stedet sælger telekæmpen fremover garanterede hastigheder til sine omkring 500.000 bredbåndskunder under TDC-brandet.

Det sker som et led i en større TDC-offensiv, hvor selskabet fra på mandag den 17. februar har opgraderet hele sin produktportefølje med flere produkter og generelt højere hastigheder, mens teleselskabet samtidig har forsøgt at skrue ned for priserne.

"Vi tror, at folk gerne vil have leveret en solid hastighed, som de kan stole på. Samtidig vil vi gerne gøre bredbåndsjunglen mere gennemskuelig," forklarer René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC, om initiativet.

Flere vil have garantier

Han fortæller, at TDC har undersøgt markedet med brugerundersøgelser, hvor flere tusinde kunder er blevet spurgt om, hvorvidt de helst vil købe en 'garanteret hastighed på 20 Mbit/s' eller 'op til 40 Mbit/s med minimum levering af 20 Mbit/s'.

Undersøgelserne viste, at kunderne havde en dobbelt så stor præference for den garanterede hastighed på 20 Mbit/s, og derfor ryster TDC heller ikke på hånden, når selskabet giver garanti for leverede hastigheder.

"Hvis folk grundlæggende har manglende tillid til branchen, gavner det jo ikke nogen. Derfor gør vi én gang for alle op med hastighedsspændet," lyder det fra René Brøchner, der ikke har kendskab til, at konkurrenterne er på vej med samme garantier.

"I hvert fald ikke endnu," indskyder han.

Sådan leverer TDC varen

De garanterede hastigheder gælder kun TDC-brandet, hvilket altså ikke inkluderer eksempelvis TDC's Fullrate-kunder.

René Brøchner fortæller, at TDC for at levere de garanterede hastigheder vil overproportionere sine kobberforbindelser for ikke at skuffe folk.

Disse teknologier kommer i spil

Det sker blandt andet ved at rykke TDC's omstridte fiberforbindelser tættere på kunderne i en større udrulningsplan, der følger i kølvandet på at vride så høje hastigheder ud af kobberet som muligt.

TDC vil i den forbindelse kigge nærmere på at levere hastigheder ved hjælp af relativt nye teknologier som 'pair-bonding'.

Det betyder, at man vil gøre op med at bruge to kobbertråde som nu, men fremover benytte fire kobbertråde til at levere op mod 100 Mbit/s på selskabets kobberforbindelser.

Fra 2015 kommer vectoring-teknologien, som ligeledes kan levere 100 Mbit/s, ja faktisk op mod 300 Mbit/s som teoretisk hastighed. 

"Disse ting kan kun lade sig gøre, fordi vi hele tiden rykker fiberen tættere på kunderne, men vi må også erkende, at vi ikke har den helt store efterspørgsel på 100 Mbit/s lige nu," lyder det fra René Brøchner.

Mindre forskel på download og upload

Han fortæller samtidig, at mens TDC udbygger infrastrukturen, så fylder videostreaming mere og mere.

I dag er omkring en tredjedel af al download på TDC's netværk således videostreaming fra kanaler som Youtube og Netflix.

Den tendens går også den anden vej, når folk med René Brøchners ord "skal realisere sig selv på sociale medier" og således uploader billeder og videoer fra deres eget liv som aldrig før.

"Vi har fulgt makrotendenserne på nettet, og der skal vi have en mindre forskel på download- og upload-hastigheder. Fremover vil forskellen givetvis blive endnu mindre," forklarer han og tilføjer, at TDC i dag opererer med en faktor 20 mellem download- og uploadhastigheder.

Det betyder i praksis, at upload-hastigheden som minimum aldrig må være mere end 20 gange så langsom som download-hastigheden.

Så mange kan få hastigheder på garanteret 20 Mbit/s

På produktsiden understreger René Brøchner dog, at med den nye produktsatsning fra på mandag vil den største forskel mellem download og upload ligge på en faktor 10 med 20/2 Mbit/s-produktet.

Vil vokse på bredbånd og tv

Forretningsmæssigt kommer TDC-udmeldingen lige efter selskabets årsregnskab, som viste en nulvækst på bredbånd.

Det skal laves om, så TDC ud over en strategisk satsning på tv-området også vil vokse på bredbåndsområdet.

René Brøchner ønsker ikke at melde konkrete væksttal eller business cases ud på grund af konkurrencesituationen, men slår fast, at bredbåndsforretningen på kobber strategisk er udpeget til at vokse hos TDC i 2014.

Nu har mange forbrugere jo efterspurgt jeres fiberforbindelser. Hvorfor åbner I ikke bare salget af dem til forbrugerne, og giver dem, hvad de efterspørger?

"Alle kan sådan set få fiber i dag, men de færreste er parat til at betale de høje etableringsomkostninger for at få fiberen gravet ned," svarer René Brøchner.

Han fortæller i den sammenhæng, at en kunde på Sjælland har betalt 80.000 kroner for at få leveret TDC-fiber til hoveddøren.

"Allerede i dag eller senere på året kan vi jo levere efterspurgte hastigheder på både kobber eller coax-kabel til de fleste husstande i Danmark," fortsætter René Brøchner.

På coaxkablet henviser han til tidligere udmeldinger fra TDC's Yousee-kabeltv-forretning, som senere på året skruer hastighederne op til 300 Mbit/s til 800.000 husstande.

På bredbåndsforretningen forventer han, at TDC i løbet af 2014 kan levere garanteret hastigheder på minimum 20 Mbit/s til 1,8 millioner ud af i alt 2,7 millioner danske husstande.

Læs også:

TDC garanterer din internet-hastighed - får du hvad du skal have?

TDC: Derfor kan fiber-nabo ikke få fiberforbindelse

Sådan vil TDC bygge fremtidens internet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere