Artikel top billede

Hougesen: Derfor forlader jeg Atea

Interview: Atea-topchef Claus Hougesen er helt afklaret med, at han nu forlader Atea. Se hans forklaring her.

"Beslutningen om at sige farvel til jobbet som koncernchef i it-giganten Atea er helt min egen," lyder det fra Claus Hougesen.

Efter 27 år i it-branchen - heraf de 16 indenfor Atea-koncernen - vil han i resten af sit arbejdsliv følge en anden retning. Hvor og hvad han vil arbejde med, vil tiden vise.

Læs også: Topchef forlader Atea

"Det er 100 procent min egen beslutning. Efter 16 år i Atea og syv år som koncernchef må jeg sige som Shu-Bi-Dua: "Alting har en ende". Det er et fantastisk arbejdsliv, jeg har haft i de år, og jeg glæder mig som en lille dreng til at præsentere vores resultat på onsdag morgen klokken 8, som det sidste jeg gør som koncernchef," siger Claus Hougesen til Computerworld.

Nu vil han tænke sig godt om, før han beslutter sig for, hvad han vil bruge resten af sit liv på.

"Allerførst vil jeg holde en pause på seks måneder, hvor jeg ikke tager nogen beslutninger. Og så vil jeg finde ud af, hvad jeg har lyst til at beskæftige mig med," siger Claus Hougesen til Computerworld.

Men trods den overraskende exit fra Atea vil Claus Hougesen bestemt ikke afvise, at han i fremtiden fortsat vil samarbejde med Ateas bestyrelsesformand, Ib Kunøe.

"Ib og jeg har kørt et tæt, tæt makkerløb i 16 år, og det er ikke utænkeligt, at vi kommer til at fortsætte med det i et eller andet regi. Det har jo fungeret meget godt med ham som formand og mig som direktør. Så nu må vi se."

Du har i løbet af 2013 fyret folk i Atea, og Ib Kunøe har meldt ud, at Atea skal være en udbytteaktie. Så er det et andet Atea, du forlader? Er det dét, der ligger bag dit farvel?

"Overhovedet ikke. Atea har fantastiske muligheder fremover. Vi har en position på 17 procent af det nordiske infrastrukturmarked. Vi skal op og have 20 procent. Det kan vi sagtens nå."

Du siger "vi"?

"Ja, jeg mener "de", griner Claus Hougesen.

"Onsdag har jeg min allersidste pligt med at aflægge 2013-regnskabet. Det gør jeg for syvende gang. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi har jo fortalt, at vi nok går forbi de 22 milliarder (norske kroner, red.) i omsætning i år."

Det betyder dog ikke, at Claus Hougesen siger endeligt farvel til Atea. Han fortsætter som administrerende direktør for Ateas danske afdeling - et job som han midlertidigt overtog, da Lars Johansson meget pludseligt forlod posten i sensommeren 2013.

"Dér bliver jeg, indtil Steinar (Sønsteby, Ateas nye CEO, red.) og Ib har ansat den afløser, som de nu en gang vil have. Det kan tage alt fra to uger til to kvartaler. Indtil han er om bord, bliver jeg som direktør for den danske forretning," siger Claus Hougesen.

Læs også:

Så mange penge har Ateas aktionærer tabt

Investorer straffer Atea: Aktiekursen rasler ned




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere