Artikel top billede

Tidligere pc-flagskib i nedtur: Alle pengene er væk

Moms og skat er ikke betalt. Selskabskapitalen er væk, og regnskabet er forsinket. Sådan er situationen for tidligere pc-succes.

Tilværelsen er usikker for en af de mest kendte it-butikker gennem tiden, Zitech, som indtil midten af sidste årti var en markant profil på markedet for salg af pc'er til private forbrugere.

Zitech Technology ApS har netop offentliggjort et halvårsregnskab, som viser et underskud på godt 192.000 kroner. Mere alvorligt er det dog, at selskabet har en negativ egenkapital og en samlet gæld på trekvart million kroner.

Det udløser en alvorlig reprimande fra selskabets revisor, som tager forbehold for regnskabet og konstaterer, at der er brug for at skaffe både ny kapital og kredit, hvis driften skal fortsætte. Revisoren noterer desuden, at regnskabet ikke er afleveret til tiden.

"(Det er) en forudsætning for selskabets fortsatte drift samt, at der tilføres ny kapital samt at der opnås kreditfaciliteter i takt med finansieringsbehovet," hedder det blandt andet i revisionspåtegningen.

Revisoren skriver også, at regnskabet "ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling (...) samt af resultatet af selskabets aktiviteter".

Det fremgår desuden, at selskabet "i strid med lovgivningen ikke har foretaget rettidig indbetaling af momsangivelser, A-skat og AM-bidrag".

Revisoren noterer dog, at selskabet forventer at reetablere sin anpartskapital ved egen drift.

Det nuværende Zitech-selskab overtog aktiviteterne i Zitech-kæden, efter at det oprindelige selskab, Zitech Computer, i 2008 gik konkurs og lukkede sine fem højtprofilerede pc-butikker.

Selskabet forsøgte at køre videre med en enkelt fysisk butik, som dog i mellemtiden er blevet lukket. Siden da har Zitech forsøgt at overleve alene ved at levere service og sælge it-udstyr på nettet.

Computerworld har forgæves bedt om at få en kommentar fra Zitech Technologys direktør og ejer, Rene Nortung.

I en mail-korrespondance med Computerworld lyder forklaringen fra selskabet, at regnskabet ser ud, som det gør, fordi der er betalt feriepenge og lønomkostninger fra det foregående år på 92.000 kroner.

"Det er blevet skrevet ind det aktuelle regnskab. Samtidig har vores revisor nedskrevet vores varelager med 158.000 kroner," lyder det fra Zitech, som dog stadig har tiltro til selskabets fremtid.

"Fremtiden for selskabet ser lys ud. Udviklingen bliver positiv i det indeværende regnskabsår, plus at vi ikke igen skal sluge udgifter fra tidligere år i det næste regnskab," lyder det fra Zitech, som også mener, at selskabets kreditsituation er positiv.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Dyrt mediecenter og parforholds-problemer bag Zitechs konkurs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere