Det 10 år gamle cybersikkerhedsselskab FireEye har lagt én milliard knitrende dollar på bordet svarende til 5,5 milliarder kroner for købet af sikkerhedsfirmaet Mandiant.
Handlen i den internationale sikkerhedsbranche betyder, at FireEye får fyret godt op under aktien, der steg 24 procent på Børsen i New York, USA, efter at handlen blev offentliggjort med opkøbet af Mandiant, som et et selskab med speciale inden for netværkssikkerhed.
Det skriver BBC.
Udpeger Kina som cyberskurk
Mandiant er i lighed med køberen FireEye stiftet i 2004.
Selskabet er i den brede it-offentlighed nok mest kendt for at være det selskab, der for knap et år siden kunne afsløre, at Kina var dybt involveret i cyberspionage rettet mod USA.
En anklage som Kina tilsyneladende ikke selv kender særligt meget til, da landet for nylig bekendtgjorde, at det da vist hellere måtte se at få oprustet på cyberfronten.
FireEye har flere gange været i mediernes søgelys, efter at selskabet tidligere har advaret mod huller i Java, angreb mod Microsofts Internet Explorer-browser og Facebook-sårbarheder.
Langt over 1.000 sikkerhedsfolk
Med opkøbet kan FireEye sige goddag til omkring 300 nye kolleger, der skal arbejde sammen med FireEyes godt 1.000 folk.
I forbindelse med opkøbet slår FireEyes direktør og bestyrelsesformand David DeWalt fast i en udtalelse, at opkøbet har været en nødvendighed.
"Organisationer står i dag over for at skulle strikke et system sammen af produkter og services for at beskytte deres værdier mod avancerede trusler. Sammenholdt med størrelsen og den globale rækkevidde, som FireEye og Mandiant har, vil det gøre os i stand til at innovere hurtigere, skabe bedre løsninger og nå ud til kunderne i en hastighed, som ingen i sikkerhedsbranchen kan matche," lover han.
David DeWalt fortsætter selv i spidsen for det nu noget større FireEye, mens Mandiants stifter og direktør, Kevin Mandia, bliver operationschef hos sin nye arbejdsgiver.
Kevin Mandia har tidligere prydet forsiden af Fortune Magazine i forbindelse med afsløringen af Kina som cyberkrigsnation.
Anklage: Hæmmer innovation
Opkøbet er et af de største i sikkerhedsbranchen i længere tid, men der har i de seneste år været eksempler på større handler.
Det skete blandt andet, da Intel lagde 45 milliarder kroner for McAfee i 2010, samme år som HP var ude i flere milliard-handler på sikkerhedsfronten.
Dell var i 2011 ude og betale mere end 13 milliarder kroner for SecureWorks.
I forbindelse med Intels McAfee-opkøb blev selskabet beskyldt for at hæmme innovationen i sikkerhedsbranchen, som i forvejen altid er et skridt eller to bagefter de it-kriminelle.
Den anklage kan du læse mere om her.
Læs også:
Dårlig sikkerhed: Så nemt er det at snuppe log-filer fra din pc