Artikel top billede

Atea udvider sit statslige monopol

Megaforhandleren får de næste to år eneret på at sælge printere og kopimaskiner til alle statens institutioner.

Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet lægger nu for alvor alle sine æg i én kurv, når det gælder statslige institutioners indkøb af printere, kopimaskiner, tilbehør og serviceydelser.

Styrelsen har netop udpeget Atea som eneleverandør af begge produktkategorier på to indkøbsaftaler, som løber de næste to år med mulighed for yderligere to års forlængelse.

Aftalerne er forpligtende at anvende for de statslige institutioner og træder i kraft fra nytår. Det sikrer ifølge afdelingsdirektør i Atea Charlotte Bornemann en omsætning på et trecifret millionbeløb. Hun ønsker ikke at sætte mere præcise tal på det økonomiske omfang af aftalen.

Atea har haft monopol på salg af printere til staten de seneste otte år, men har altså nu for første gang også kopimaskine-aftalen i hus. Den aftale har hidtil ligget hos Xerox.

"Atea har nu gjort rent bord og vundet begge aftaler. Det er vi naturligvis stolte af," siger Charlotte Bornemann.

Hun fortæller, at Atea på print-aftalen leverer udstyr fra HP, mens kopi-aftalen fortsat har et sortiment fra Xerox, som altså nu leveres via Atea gennem fremfor direkte fra producenten.

"Rammeaftalerne giver os nu mulighed for at rådgive staten bedst muligt om, hvordan man skaber smidige arbejdsgange, automatiserer processer og får print og kopi nemt integreret i infrastrukturen," siger Charlotte Bornemann.

Læs også:

It-giganter raser over offentlig monopolaftale

Kapløb om kæmpe it-kontrakt: Her er favorit-feltet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere