Artikel top billede

Dramatisk nedtur for pc-salget

Pc-markedet står over for sit største fald nogensinde, lyder det fra analysefirmaet IDC. Se her, hvor det faldende pc-salg rammer hårdest.

Stationære og bærbare computere løser de samme opgaver, som de altid har løst, mens tablets og smartphones leverer nye og smarte funktionaliteter til kunderne.

Det er ifølge analysefirmaet IDC den væsentligste forklaring på en historisk nedtur for pc-salget, som bare bliver værre og værre.

I sin seneste prognose siger IDC, at krisen på det globale pc-marked er endnu dybere end forventet, og det samlede salg vil derfor i år skrumpe med mere end 10 procent. Det er det mest voldsomme fald, i den tid IDC har offentliggjort tal for pc-markedet.

Nedturen gælder både stationære og bærbare computere og rammer især hårdt på konsummarkedet, hvor IDC regner med at se et fald i salget på 15 procent. Erhvervsmarkedet er knap så hårdt ramt, men må dog se frem til et fald på omkring fem procent.

I alt forventer IDC, at det samlede pc-salg ender på 314 millioner enheder. Det svarer nogenlunde til niveauet for pc-salget tilbage i 2008.

Faldet fortsætter i de kommende år

Krisen er dog langt fra overstået. IDC forventer, at næste år vil byde på yderligere fald på 3,8 procent.

Og frem til 2017 regner IDC med et globalt fald i pc-salget på 13 procent sammenlignet med niveauet for 2012. Det rammer igen hårdest på de mest etablerede markeder, som USA og Europa, hvor IDC forventer, at pc-salget i 2017 vil ligge 17 procent under end i 2012

Den væsentligste årsag til nedturen er ifølge senioranalytiker i IDC Jay Chou, at salget af Windows 8.1 har svigtet fatalt. I stedet beholder kunderne deres gamle udstyr, som de så supplerer med andre devices som tablets og mobiltelefoner. Og der er ikke udsigt til, at den udvikling vil vende, selv om pc'en på globalt plan stadig er den foretrukne maskine, når en person skal bruge en computer device.

Læs også:

Dansk pc-salg rasler ned: Her er den store taber

Farvel og tak: Topchef for pc-gigant pludselig ude af vagten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere