Artikel top billede

KMD-fyringer afsluttet: Så mange har mistet jobbet

Røgen er ved at lægge sig over KMD's store fyringsrunde. Se her, hvor mange ansatte har mistet deres job.

Tirsdagens store fyringsrunde i KMD er afsluttet.

118 medarbejdere har mistet deres job, mens 126 KMD-ansatte har fået en frivillig fratrædelse.

Med 244 ansatte ude af selskabet er KMD dermed landet på et mindre tal end de 275 stillinger, som selskabet først sigtede efter.

Det kan du læse mere om her: KMD vil fyre 275 ansatte.

KMD's HR-direktør, Lisbeth Hald, meddeler, at selskabet har arbejdet på at nedbringe antallet af fyringer ved blandt andet genplacering i andre stillinger og ved frivillige fratrædelser.

"Selv om det er glædeligt, at det er lykkedes at nedbringe antallet af afskedigelser væsentligt, er det selvfølgelig ikke rart for den enkelte at blive opsagt," siger hun.

Ballade om frivillige fratrædelser

Antallet af afskedigelser kunne have været færre, mener it-fagforbundet Prosa. Næstformand Hanne Lykke Jespersen fortæller, at KMD i den seneste måned har afvist mange ansøgninger om frivillige fratrædelser fra de ansatte.

Det skyldes ifølge Prosa, at selskabet ikke har været indstillet på i alle tilfælde at erstatte personer, der vil forlade selskabet frivilligt, med personer, der ellers har været udset til afskedigelse.

Dette afvises imidlertid blankt af KMD, der oplyser, at 'stort set alle, der har søgt om frivillig fratrædelse, har fået det.'

Faldende priser

KMD har tidligere begrundet nedlæggelsen af de pågældende stillinger med faldende priser i markedet for software og it-serviceløsninger.

Fyringsrunden udløser i alt årlige besparelser for KMD i niveauet 150 millioner til 200 millioner kroner, og selv om selskabet er en veritabel guldgrube, har selskabets ledelse altså fundet behov for at udløse disse besparelser.

Selskabets administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, sagde således til for en måned siden, at tirsdagens afskedigelser vil gøre KMD konkurrencedygtig og 'bedre rustet til at gennemføre KMD's strategi."

Læs også Computerworld-analyse: KMD's store slankekur: Derfor fyrer selskabet trods enormt overskud.

Læs interview med KMD-direktør Lars Monrad-Gylling om fyringsrunden: KMD-direktør: Sådan vil fyringerne ramme

Læs også:

Her ramte de mange KMD-fyringer hårdest

Stor fyringsrunde rammer KMD-ansatte tirsdag morgen

Fyringsrunde: KMD opsiger ansatte med e-mail




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere