It-milliardæren Erik Damgaard - en af brødrene bag Damgaard Data, som fusionerede med Navision - har forladt Microsoft, hvor han i det seneste halvandet år har været ansat i den centrale udviklingsafdeling i hovedkvarteret i Seattle, USA. Det skriver Berlingske Tidende.
Dermed følger den 43-årige Erik Damgaard i kølvandet på sin bror, Preben Damgaard, som forlod sin topstilling i Microsoft Business Solutions i Vedbæk nord for København sidste sommer, og medejer af Navision, Jesper Balser, som forlod Microsoft i december.
Grundlæggerne af supersucces
Sammen med Torben Wind og Peter Bang var Damgaard-brødrene og Jesper Balser mændene bag softwareselskabet Navision, som var en sammenlægning af Damgaard Data og Wind, Bang og Balsers selskab, Navision.
Selskabet blev i 2002 solgt til Microsoft Business Solutions for 11 milliarder kroner, og handlen gjorde de fem grundlæggere til milliardærer, efter de alle i forvejen havde tjent tre-cifrede millionbeløb, da Navision blev børsnoteret.
Erik Damgaard blev for nylig tilbudt job hos Microsoft i Vedbæk, men takkede nej, fordi han vurderede, at alle de gode job "for længst er taget, og jeg skal også videre".
- Der har været mange omvæltninger de seneste fem år, og nu føler jeg, at vi har afleveret, hvad der skal afleveres, siger han til Berlingske Tidende.
Tilbage af Navision-grundlæggerne hos Microsoft i Vedbæk er nu Torben Wind og Peter Bang.
Tekniker og arkitekt
Mens Preben Damgaard var den udadvendte strateg og sælger, var Erik Damgaard teknikeren og arkitekten, der stod bag de kodelinier, som dannede grundlag for hele succesen.
Efter salget af livsværket flyttede han til USA for at arbejde med videreudviklingen af Microsofts programmer.
- Hvis jeg skulle være fortsat i Seattle, ville det være inden for den del af ERP, der passer til Longhorn, når den er klar. Men jeg synes, at jeg har rodet med ERP i 20 år, og det er på tide at prøve noget andet, siger Erik Damgaard til Berlingske Tidende.
Longhorn er kodenavnet for den kommende udgave af Windows-styresystemet.
Erik Damgaard sigter i første omgang efter at gå ind i højst fem bestyrelser, ligesom han påtænker at købe sig ind i den "rette" virksomhed.
Der er ikke noget odiøst i, at iværksætterne går fra borde, når deres livsværk bliver opkøbt. Det påpeger administrerende direktør i DTU Innovation, Ulla Brockenhuus-Schack.
- Det er mennesker, som har nået målstregen. Det er som et maratonløb, hvor der lige skal pustes ud, inden de er klar til at gå i gang igen, siger hun til Berlingske Tidende.