Artikel top billede

Foto: Morten Nevado (Foto: Morten Nevado)

Svindel-mistanke: Børstilsyn øger pres på CSC-folk

Flere nuværende og tidligere CSC-folk har fået et såkaldt "Wells Notice"-brev fra børstilsynet i USA. Danske CSC-selskaber spiller en væsentlig rolle i sagen.

En stribe CSC-folk har modtaget et såkaldt Well Notice-brev fra det amerikanske børstilsyn, SEC.

Det sker i forbindelse med en sag om mistanke om bevidst regnskabsmanipulation, fremgår det af en meddelelse på SEC's hjemmeside.

"Certain non-U.S. employees and certain former employees, including former executives in the United States, have received Wells Notices from the SEC staff."

Dermed optrappes presset på de mistænkte.

"A Wells notice is not a formal allegation or a finding of wrongdoing; it is a preliminary determination by the SEC Enforcement Staff to recommend that the SEC Commission file an enforcement action against the recipient," hedder det i meddelelsen, som kan læses i sin fulde længde her.

Oplysningerne om Wells Notice findes på side 11.

Faktisk spiller Danmark og Norden en ikke uvæsentlig rolle i hele sagen.

Beløbet der mistænkes for at være manipuleret er vokset som efterforskningen er skredet frem. På et tidspunkt blev nævnt 91 millioner dollar alene i Norden. Siden er beløbet i også andre lande oppe på i omegnen af en halv milliard danske kroner.

I danske datterselskaber

Tidligere har det været fremme, at tidligere ansatte i danske CSC-selskaber har været tæt på sagen.

Således skrev CSC på et tidspunkt, at man havde "tilskrevet størstedelen af de 91 millioner dollar til uregelmæssigheder i regnskabet, der stammer fra formodet forsætlig misbrug udført af bestemte tidligere ansatte i vores danske datterselskaber."

Det kan du læse meget mere om her.

CSC har haft gang i en omfattende intern oprydning og har samarbejdet med børstilsynet.

CSC-ledelsen har udtalt, at "afsporede folk" stod bag svindlen i Norden. Ligesom afskedigelser har fundet sted.

Også sagsanlæg imod CSC fra aktionærer i kølvandet på sagen har været omtalt.

CSC ønsker ikke at udtale sig nærmere om sagen, selv om Computerworld gerne ville have oplyst, om CSC-folk med tilknytning til de danske selskaber har modtaget et Wells Notice-brev.

Artikler om svindel-sagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere