Artikel top billede

Lenovo: Sådan bliver vi det nye Samsung og Apple

Pc-producenten Lenovo vil banke både Apple og Samsung. Her er strategien for, hvordan det skal ske.

Lenovo har været mest kendt som leverandør af computere til forretningsfolkene.

Men der er store forandringer på vej i virksomheden, der sigter benhårdt efter de private brugere.

Og det handler ikke bare om computere, men i stort omfang også om transportable enheder som telefoner og tablets, fortæller Anthony Volpe, der er analysechef i Lenovo, da Computerworld møder ham.

"Vi er vokset fra firmaer som HP og Dell på consumer-området og vores mål er at blive Samsung og Apple," fortæller han.

Metoden har været analyse af brugeradfærd.

"Vi leder hele tiden efter dét, som brugerne vil have. Vi indsamler informationer om brugerne eksempelvis gennem forhandlerne, men også direkte fra brugerens egen adfærd."

Nogle maskiner kan rapportere tilbage til os om, hvordan brugeren anvender den eksempelvis skærmens indstilling og meget andet," fortæller analysechefen, der har ansvaret for at koble informationerne sammen og bygge brugernes ønsker ind i de kommende modeller fra Lenovo.

Må ikke gøre det i alle lande

I hvilke lande gør i det?

"I nogle lande. Det er ikke alle steder, man må. Det kræver desuden en accept fra brugeren selv."

Informationer samler virksomheden i big data-løsninger, der analyserer på data.

"Big data er en mærkelig størrelse, men hvis det ikke kan være i Excel, så kalder jeg det for big data," fortæller han med et smil på læben.

"Det handler i bund og grund bare om at forstå kunden."

Lenovo sælger maskiner i 160 lande, hvilket giver udfordringer.

"Der er store kulturelle forskelle, og der er stor forskel på best practice fra region til region, men vi forsøger at bruge vores erfaringer. I Asien er vi langt fremme på konsum-markedet, og disse analysemodeller kan vi også anvende andre steder, men med forskellige konklusioner," siger han.

Denne teknologi hjælper Lenovo

Big data-løsningerne i Lenovo er bygget op omkring Hadoop-rammeværket.

"Hadoop er kodeordet for os. Men tro ikke, at det er gratis, selv om det er åben kildekode. Der er ikke så mange, der er eksperter på området, så det koster noget at holde folkene til."

Læs også: Sådan fungerer Hadoop - det mest hypede open source-værktøj lige nu

Big data-analyserne skal også være med til at skubbe salget frem hos personalet.

"Der er intet som interne konkurrence mellem afdelingerne, der kan bringe kampgejsten frem blandt vores sælgere. Derfor udarbejder vi også rapporter, der øger konkurrencen internt mellem afdelingerne."

Lenovo har som den eneste af de store pc-producenter en tocifret vækst i år, på trods af at markedet samlet set er faldende.

Du kan læse mere om pc-producenterne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere