Artikel top billede

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Et hacker-angreb mod grafikgiganten Adobe har betydet, at 2,9 millioner brugerkonti er lækket, og kildekode til flere programmer kan være stjålet.

Adobes sikkerhedschef skriver i et blog-indlæg, at Adobe er blevet offer for et sofistikeret hacker-angreb.

Angrebet har angivelig haft den betydning, at små tre millioner brugerkonti er blevet lækket.

Ifølge Adobes undersøgelse er det lykkedes for hackerne at få adgang til brugernavn, en krypteret udgave af passwords, kreditkortoplysninger og andre personlige oplysninger.

"I øjeblikket mener vi dog ikke, at angriberne har fjernet de krypterede kreditkortdata fra vores system," skriver sikkerhedschef Brad Arkin.

Det gør Adobe for at hjælpe dig

I en e-mail til Computerworlds internationale nyhedstjeneste skriver en talsperson fra Adobe, at angrebet har fundet sted mellem den 11. og 17. september, og at der er fjernet kundeoplysninger i denne periode.

Adobe er i øjeblikket ved at nulstille alle adgangskoder, der er ramt af angrebet.

Selskabet oplyser også, at de vil kontakte alle, der er påvirket af angrebet, med yderligere detaljer og hjælp.

Kildekoden er væk

Mindst lige så katastrofalt er det, at dele af firmaets kildekode måske også er blevet fjernet.

Ifølge Brad Arkin har angriberne formået at skaffe sig adgang til kildekoden til flere programmer.

Han nævner blandt andet Adobe Acrobat, ColdFusion og ColdFusion Builder.

"Baseret på de nuværende oplysninger er det uvist, om den lækkede kildekode udgør en fare for vores kunder," skriver Brad Arkin i et særskilt blog-indlæg.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Holden Security er der dog en stor sandsynlighed for, at angriberne kan bruge kildekoden til at finde svagheder i programmerne, der så kan anvendes til nye angreb.

"Adobes produkter er installeret på hovedparten af verdens computere, og de anvendes ligeledes af mange virksomheder og offentlige institutioner. Vi er i tvivl om, hvorvidt kildekoden kan bruges til angreb, men vi frygter, at hackerne kan finde sårbarheder i programmerne," skriver firmaet i et blog-indlæg.

Adobe kan endnu ikke oplyse, om Adobe Reader-koden er blevet stjålet. Reader er et af de mest anvendte programmer overhovedet, hvilket kan betyde en stor sikkerhedsrisiko.

Holden Security oplyser imidlertid, at selskabet har opdaget 40 gigabyte kildekode på en hacker-server, hvor det lader til, at Adobe Reader-koden desværre også ligger.

Her er Adobes kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere