Artikel top billede

Lancering: Microsoft prøver igen med spritny Surface 2

60 procent mere batterilevetid, ny processor, fede tastaturer, en ny version af Windows og en ny skærm skal lokke kunderne til. Se de komplette specifikationer og priser for Surface 2 og Surface 2 RT her.

Når Microsoft selv skal beskrive de nye maskiner, er det ordene stærkere, hurtigere, tyndere og lettere, der går igen:

For Microsoft udvider nu Surface-familien med nye versioner af Surface og Surface Pro.

De nye maskiner er klar i danske butikker allerede den 22. oktober - sammen med nyt tilbehør og den nye version af Windows 8 kaldet 8.1, som lanceres et par dage før.

Computerworld anmeldte både Surface og Surface Pro, da de kom frem for blot 6 måneder siden, og mens vi ikke rigtigt kan se pointen med Surface RT med Windows RT (se hvorfor her), er vi faktisk ret begejstrede for Surface Pro - som er en af de eneste produktivitets-orienterede tablets på markedet. Og heldigvis ser den ud til at blive endnu bedre.

Surface 2 Pro har, som forventet, fået ny Intel i5 processor fra Haswell-serien.

Den processor-familie har siden lanceringen leveret imponerende forbedringer i batterilevetiden i andre bærbare computere - og Surface 2 Pro ser ud til at opleve samme forbedring. Op til 60 procent mere batterilevetid lover Microsoft selv - og lidt hovedregning betyder, at udviklingen vil gå fra Surface Pro's 4-5 timer til 6-8 timer.

Det er godt nyt, for 4-5 timers batterilevetid ved moderat brug er for lidt til en moderne mobil enhed som Surface-serien.

Surface RT med ny skærm

Surface 2 RT's opgradering består af et hop fra Tegra 3 til Tegra 4 processor. Men mest spændende er, at skærmen nu er på 1.920 x 1080 pixels, hvilket er en væsentlig forbedring fra den forrige models lave opløsning.

Batterilevetiden i RT-versionen er ifølge Microsoft op til 10 timer. Ligesom forgængeren kommer RT fortsat med Microsoft Office 2013 inklusive Outlook RT.

Med Surface Pro 2 skruer Microsoft samtidig op for den indbyggede hukommelse og præsenterer to nye modeller med kapacitet på henholdsvis 256 GB og 512 GB (sidstnævnte kommer dog først i Danmark senere), som begge leveres med 8 GB RAM.

Nyt tilbehør gør Surface mere praktisk

Surface 2 og Surface Pro 2 bliver lanceret sammen med en ny familie af opdateret tilbehør, blandt andet det ventede Power Cover, som indeholder et ekstra batteri.

Alt i alt kommer der en del nyt tilbehør til Surface-serien:

Touch Cover 2
: Tastaturet til Surface 2 og Surface Pro 2, der samtidig fungerer som beskyttelsescover, er blevet både tyndere og lettere end det originale Touch Cover. Coverets tykkelse på kun 2,75 mm giver sammen med et nyt baggrundslys i tasterne endnu bedre læsbarhed. Touch Cover 2 fås til vejledende pris fra 949,- kroner.

Type Cover 2: Type Cover 2 har det samme tynde, lette design som det originale Type Cover, men er nu også baggrundsbelyst og bliver tilgængeligt i lilla og sort. Type Cover 2 er mere hårdfør og designet til at give en bedre og mere lydløs tasteoplevelse. Type Cover 2 fås til vejledende pris fra 1.029 kroner.

Power Cover: Power Cover giver den samme gode tasteoplevelse, som du får med Type Cover og forlænger samtidig batteritiden med op til 50 procent på både Surface 2, Surface Pro og Surface Pro 2. Power Cover bliver tilgængelig i starten af 2014.

Dockingstation til Surface Pro: Dockingstationen til Surface Pro gør dig i stand til at koble Surface Pro og Surface Pro 2 til dine eksterne pc-enheder i et enkelt trin, der lader dig gå fra laptop til desktop på et øjeblik.

Når Surface Pro og Surface Pro 2 er docket, kan de kobles til en ekstern skærm, ethernet, højttalere eller strømforsyning. Tilslutningen sker gennem dockens USB 3.0-port eller de tre USB USB 2.0-porte. Dockingstationen til Surface Pro bliver tilgængelig i starten af 2014 til en vejledende pris fra 1.579,- kroner.

Priser og tilgængelighed

Surface 2 og Surface Pro 2 kan købes online via Microsoft Store og i butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Elgiganten, Expert og FONA fra den 22. oktober 2013. 

Vejledende udsalgspriser fra Microsoft:
Surface 2, 32 GB: 3.399,- kroner
Surface 2, 64 GB: 4.199,- kroner
Surface Pro 2, 64 GB (4 GB RAM): 6.999,- kroner
Surface Pro 2, 128 GB (4 GB RAM): 7.799,- kroner
Surface Pro 2, 265 GB (8 GB RAM): 10.099,- kroner
Surface Pro 2, 512 GB (8GB RAM): 14.099,- kroner (introduceres i Danmark senere)

Danske brugere kan forudbestille Surface 2 og Surface Pro 2 fra den 24. september fra kl. 14, enten online i Microsoft Store eller i udvalgte butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Elgiganten, Expert og FONA.

Læs også: Computerworlds test af Surface Pro




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere