Artikel top billede

Dansk energi-kæmpe buldrer ind på cloud-markedet

Sønderjysk energiselskab er på vej med "banebrydende" cloud-koncept bygget på fiberforbindelser.

Det sønderjyske energiselskab Syd Energi (SE) vil nu udnytte sit fibernet til at erobre en bid af markedet for cloud- og hostingydelser til især erhvervskunder.

Syd Energi har arbejdet med planerne i mere end et år, og det nye forretningsområde skal opbygges gennem det nystartede selskab SE Cloud Factory A/S.

Administrerende direktør i Syd Energi Niels Duedahl er meget tilbageholdende med at fortælle detaljer om cloud-planerne. Han ønsker eksempelvis ikke at løfte sløret for, hvilke kundegrupper som SE vil gå efter i det nye cloud-setup.

"Vi er ikke helt færdige med det kommercielle koncept endnu. Så det vil vi helst ikke sige noget om. Vi kan kun sige, at vi arbejder på et nyt koncept, som vi tror bliver rimeligt banebrydende. Derfor holder vi kortene tæt til kroppen," siger Niels Duedahl.

Men ifølge Computerworlds oplysninger vil Syd Energi satse på hosting til især små og mellemstore virksomheder. Rent teknisk er konceptet bygget op om en private cloud-løsning baseret på Microsofts Azure-platform. Det vil så være op til eksterne partnere at udvikle og tilpasse løsninger til kunderne.

Niels Duedahl bekræfter dog, at den nye cloud-satsning skal bygges op omkring det net af fiberforbindelser, som SE i lighed med en række andre forsyningsselskaber har udrullet de seneste år.

"Vi ser store muligheder for, hvordan fiberen kan sætte nyt liv under cloud-tanken. Vi har en 100 Gbit infrastruktur, og latency er nul stort set overalt. Det er de muligheder, vi vil udforske sammen med en række partnere. Så det handler om, at vi ser cloudydelser som et value-add oven på vores fiberforbindelser," fortæller han.

Direktør i SE Cloud Factory bliver it-værksætteren Jacob V. Schmidt som siden 2002 har stået bag it-forhandleren It-planeten i Varde. Jacob V. Schmidt fortsætter som ejer af It-planeten, men overlader direktørposten og den daglige drift til sin partner Jakob Vind Kristjansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere