Artikel top billede

Dansk it-firma hårdt ramt af fejlskud på 40 millioner - egenkapital hakket i bund

Et voldsomt komplekst it-projekt har revet godt i egenkapitalen hos stort dansk it-firma, der kom til at bruge fire gange så mange mandetimer på opgaven som beregnet.

Det danske konsulenthus Proactive er hårdt ramt af et fejlvurderet it-projekt, som har været så dyrt for selskabet, at det har revet stort set hele selskabets egenkapital væk.

Proactive havde ifølge Version2 afsat 20.000 mandetimer til at bygge hjemmeværnets nye it-system.

Men opgaven endte med at kræve 85.000 mandetimer - uden at få en krone mere for opgaven.

"Det er ikke sjovt for en forretning som vores at gå så meget galt i byen, som vi gjorde her. Vi ender med et tab på 30 til 40 millioner kroner på det her projekt, når det hele er gjort op," siger Proactive-direktør Max Sejbæk til Version2.

Det fejlvurderede projekt har ført til, at Proactive er kommet ud med et underskud på 6,2 millioner kroner. Samtidig er selskabets egenkapital næsten forsvundet.

"Selvfølgelig er det ærgerligt med så stort et tab, og det har ramt vores egenkapital hårdt. Men vi har ikke mistet nogen kunder, ingen har udtrykt bekymring, og vores medarbejdertilfredshed er i top. Så det har været dyre lærepenge, men det er ikke noget, der truer vores eksistens," siger Max Sejbæk til Version 2.

Mere kompleks end ventet

Selskabet bød oprindeligt på opgaven med at udvikle it-projeket HJV.DK version 2 uden at erkende den nøjagtige arbejdsmængde, som ville være påkrævet for at integrere til forsvarets øvrige it-systemer.

Forsinkelsen har været på to år.

Max Sejbæk siger til Version2, at Proactive helt undervurderede kompleksiteten i hjemmeværnets infrastruktur - ikke mindst når det gælder forsvarets SAP-systemer.

Han siger, at Proactive ikke kunne læse i udbudsmaterialet, at der var tale om en så kompleks backend.

"Vi er bundet af fastpris og skal levere løsningen, uanset om vi tog fejl eller ej," siger han til Version2.

Max Sejbæk fortæller, at Proactive i dag har et "fantastisk samarbejde" med hjemmeværnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere