Artikel top billede

Disse 5 apps gør din smartphone smartere

Det er langt fra alle apps, der er gode til at udnytte de muligheder, der er i en smartphone, men her er syv eksempler på kontekst-baserede apps.

I sidste uge skrev vi om et blogindlæg fra web-guruen Tim O'Reilly, hvor han undrer sig over, hvorfor så få apps udnytter de kontekst-informationer, der nu engang er til rådighed i smartphones.

Eksempelvis forstår han ikke, hvorfor hans Android-telefon begynder at opdatere Gmail og Twitter og lignende, så snart han vækker den til live - med det resultat, at telefonen bliver langsom i forhold til den app, han egentlig skulle bruge. 

"... mobil og sensorbaseret programmering skaber nye muligheder for at innovere, overraske brugeren eller - hvis man fejler med at udnytte de nye funktioner - risikoen for at skabe frustration og vrede."

"Barren er blevet hævet. Udviklere, der ikke omfavner den kontekstbaserede programmering, vil før eller siden sakke agterud," skrev Tim O'Reilly i sit indlæg,

Automatik gør livet lettere for brugeren

En af de apps, der har været en del skriverier om på det seneste, er app'en StilleZone, der automatisk giver svar på SMS'er, opkald og e-mails, du måtte modtage, mens du kører bil med det formål at sikre førerens koncentration under turen.

Det er en god idé, men der er også plads til forbedringer - eksempelvis kunne man forestille sig, at app'en automatisk blev slået til, når smartphonen blev sluttet til bilen via Bluetooth.

Der er dog, som flere debattører også bemærker, efterhånden en del eksempler på apps, der udnytter eksempelvis telefonens GPS og viden om, hvad brugeren netop nu sidder og foretager sig. 

Som en læser bemærker, er det jo meget smart, hvis telefonen rent faktisk tager højde for, at man er midt i en ip-telefoni-samtale, når man modtager et almindeligt telefonopkald.

Disse apps gør noget af det rigtige

Herunder har vi forsøgt at opsamle nogle gode eksempler på fornuftige, kontekst-baserede apps. Føj hellere end gerne dine egne eksempler til i debatten.

Et rigtig godt eksempel på en app, der udnytter kontekst-information, er app'en Påmindelser i iOS, der gør det muligt at modtage alarmer, når man ankommer til eller forlader en bestemt adresse.

Googles YouTube-app tager højde for, hvilken netværksforbindelse, man er på. Kører men på en Edge-forbindelse, streames videoen automatisk i lavere kvalitet, end hvis man er på Wi-Fi.

Et andet eksempel er Rejseplanen, der ganske glimrende udnytter telefonens GPS til at foreslå afrejse-stationen. Eller hvad med denne Taxa-app, der løser problemet med, at man ikke helt ved, hvor man befinder sig - og dermed skal bestille en vogn til.

Det at tænke i konteksten kan også bare været noget så simpelt som denne app, der automatisk viser tv-programmet på pågældende tidspunkt, så man ved, hvad der er i flimmerkassen netop nu.

I videoen herunder et eksempel på en app, der udnytter viden om den person, du ønsker at komme i kontakt med. Er han/hun eksempelvis på kontoret eller med ungerne til fodbold? 

Et produkt som Google Glass bygger helt fra bunden af på konceptet med at levere informationer, der er relevante i den kontekst, brugeren befinder sig. Vi har set nærmere på nogle af de forskellige eksempler på "Glassware" her

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Web-guru undrer sig: Hvorfor glemmer udviklerne denne funktion?

Sådan fungerer apps til Google Glass: Tør du se med?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere