Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Top-CIO: It-rådgiver kommer med absurde påstande

Dansk top-CIO kalder påstande fra it-rådgiver om, at private virksomheder er ringe til it-konsulentindkøb, for "absurde".

It-direktør Per Palmkvist Knudsen fra JP/Politikens Hus er tydeligvis blevet fortørnet over en artikel på Computerworld, hvor en direktør fra en virksomhed, der lever af at rådgive i indkøb af it-konsulentydelser, kritiserer private firmaers måde at gøre dette på.

På Twitter kalder CIO Per Palmkvist Knudsen det for en "absurd" påstand fra rådgiveren, at indkøb i private virksomheder sker via "netværk eller på golfbanen, eller hvor man nu tilfældigvis får kontakten" - i modsætning til offentlige myndigheder, der har udbudspligt.

"CW artikel om hvor dårlige virksomheder er til at købe konsulenter KUN baseret på rådgivers absurde påstande," skriver han på Twitter og linker til artiklen.

Også i Computerworlds debatforum er CIO'en aktiv med samme budskab.

For generelt billede

Andre deltager også i debatten. Blandt andre John Stumpe fra ProPartner Consulting, der forklarer, at han leverer rådgivningsydelser til både private og offentlige virksomheder. Han peger på, at der tegnes et alt for generaliseret billede.

"Det er korrekt at udbudsregler på nogle områder tvinger til standardisering via rammeaftaler eller formaliserede udbud, omvendt så købes der også ind på aftaler, hvor man ikke (nødvendigvis) kender leverandøren eller konsulenterne før arbejdet igangsættes, og de sager jeg personligt er involveret i, hos private virksomheder, der er det et udpræget ønske at leverandører kigges dybere i kortene end om man er tilsluttet en given indkøbsaftale (jeg kan ikke afvise at dette også kan ske via netværk og på en golfbane, men ser omvendt intet forkert i det)," skriver han i debatten.

Hans konklusion er blandt andet, at præmissen for indkøb er forskellig. Læs hele hans debatindlæg her.

Rådgiver: Konklussion bygger på 100 interviews
På Twitter har blandt andet Statens IT retweetet budskabet fra artiklen, nemlig at private virksomheder er ringere til at købe it-konsulentydelser end det offentlige.

I debatten blander rådgiveren Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League sig også. Han svarer ganske enkelt på, hvad han bygger sine påstande på.

"Konklusionerne er baseret på møder og interviews med de 100 største private virksomheder i Danmark. Ca. 10% af disse har optimeret deres strategiske sourcing proces inden for indkøb af it konsulentydelser. Mindre danske virksomheder har i endnu mindre omfang optimeret processen," skriver han i debatten.

Læs hele hans indlæg her.

Men hvad er din erfaring? Hvem er mest strømlinet, når det gælder indkøb af it-konsulentydelser?

Og har rådgiveren en pointe, når han peger på udbudspligten som en mekanisme, der fordrer mere konkurrenceudsættelse?




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere