Artikel top billede

(Foto: CIO US)

Magtfulde it-giganter taler med store bogstaver over for Obama

De helt tunge drenge fra den amerikanske it-branche henvender sig nu direkte til den amerikanske præsident og forlanger at få ret til at offentliggøre flere detaljer om den amerikanske stats overvågningsapparat.

Microsoft, Apple, Google, Facebook samt 59 andre virksomheder og organisationer danner nu fælles front i et forsøg på at få lov til at offentliggøre, hvor mange gange den amerikanske stat har haft fingrene nede i it-giganternes kundedata.

"Information om, hvordan og hvor ofte regeringen bruger deres juridiske myndighed, er vigtig for det amerikanske folk, som har krav på en oplyst offentlig debat," skriver it-giganterne i et brev, som er adresseret direkte til den amerikanske præsident, Barack Obama, National Security Agency (NSA) og et ukendt antal medlemmer af det amerikanske senat.

Det skriver mediet All Things Digital, der er i besiddelse af brevet.

Virksomhederne ønsker samtidig, at de amerikanske myndigheder selv begynder at udgive rapporter, der skal vise, hvor mange gange de beder om personlige informationer om it-giganternes brugere.

Ønsket kommer, efter at Edward Snowden gennem engelske og amerikanske medier har dokumenteret omfanget af det amerikanske overvågningsapparat.

Her er ønskerne fra virksomhederne

Virksomhederne beder konkret om at få lov til at offentliggøre, hvor mange gange den amerikanske stat har bedt om at få udleveret data om it-giganternes brugere.

Herunder antallet af individuelle ansøgninger, som skal indbefatte, hvilke konti og enheder der er anmodet om data fra. Det gælder også antallet af anmodninger, der drejer sig om søgninger i kommunikationsindhold, abonnent-informationer og eller andre kunde-oplysninger.

Mange virksomheder giver magtfuld stemme

I følge All Things Digital er det en række af verdens største it-virksomheder, der nu taler med én magtfuld stemme.

Den komplette liste er endnu ikke offentliggjort i sin fulde form, men her er et par af dem: 

Microsoft, Google, Apple, Facebook, Twitter, AOL, Dropbox, LinkedIn, Mozilla, Yahoo, Digg, Evoca, Heyzap, Meetup, Reddit, salesforce.com, Tumblr, YouNow, Union Square Ventures, Y Combinator, New Atlantic Ventures, The Electronic Frontier Foundation, Human Rights Watch, The American Civil Liberties Union, The Center for Democracy & Technology, Reporters Committee for Freedom of The Press, Public Knowledge, The Computer & Communications Industry Association, Reporters Without Borders og The Wikimedia Foundation er blandt virksomhederne på listen, der i alt indbefatter 64 virksomheder.

Læs også:

Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Mobilplan ApS

Senior PHP Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere