Artikel top billede

Danske Microsoft-bosser går sammen i nyt firma

Tre tidligere topchefer hos Microsoft er gået sammen om at sælge Microsoft-produkter til danske virksomheder. Læs her, hvad planerne er for selskabet.

Med tidligere Microsoft Danmark-direktør Jørgen Bardenfleths farvel til softwarekæmpen fra Redmond bliver cloud-iværksættervirksomheden Adactit en forhenværende Microsoft-boss rigere.

I forvejen er selskabet stiftet og ledet af den tidligere cloud-ansvarlige i Microsoft Danmark, Jesper Grønbæk, mens forhenværende direktør for Microsofts salg i Vesteuropa, Klaus Holse, er investor og rådgiver for Adactit.

Jørgen Bardenfleth træder ind som bestyrelsesformand i selskabet til august, når der skal oprettes en egentlig bestyrelse, mens Klaus Holse, der tidligere har siddet med ansvar for 5.000 Microsoft-medarbejdere og en omsætning på cirka 50 milliarder kroner, har skudt penge i virksomheden og sidder med i Adactits advisory board.

"Vi håber meget på, at Jørgen Bardenfleths navn og brand kan være med til at skabe legitimitet omkring virksomheden og ikke mindst hjælpe os med at tiltrække dygtige sælgere og forretningskonsulenter," forklarer Jesper Grønbæk, efter Jørgen Bardenfleths indtrædelse i bestyrelsen er offentliggjort.

Vild vækstplan

I dag har virksomheden, halvanden år efter stiftelsen, fem fastansatte medarbejdere, mens omkring 10 freelancere er med til at servicere godt 50 kunder, der inkluderer Kræftens Bekæmpelse med 1.800 mail-brugere, mens eksempelvis læderfirmaet Neye også er med i kundeporteføljen med sine 280 ansatte.

Jesper Grønbæk ønsker ikke at oplyse den nuværende omsætning i selskabet, som naturligvis er Microsoft-partner, men han fremhæver, at målet er at sætte sig på markedet for salg af Office 365, der i dag har omkring 7.000 kunder med hundredetusindvis af slutbrugere alene i Danmark.

"Office 365 er den hurtigst voksende Microsoft-forretning, og vores drøm er, at vi skal være 100 medarbejdere inden fem år," siger Jesper Grønbæk.

Ønsker ikke Google og IBM

Han forklarer samtidigt, at der ikke er planer om at kigge mod andre produkter end Office 365 af flere forskellige årsager.

Dels mener han ikke, at konkurrenter som Google og IBM har produkter - henholdsvis Gmail og SmartCloud for Social Business - af samme kvalitet som Microsofts, dels ønsker han fokus på Adactits kerneforretning med salget af Office365.

"Lige nu er vores største konkurrenter egentlig on-premises-løsninger og Microsofts hosting-partnere," lyder det fra Jesper Grønbæk.

Han ser ikke nogen problemer i, at hans fremtidige bestyrelsesformand, Jørgen Bardenfleth, også træder ind som bestyrelsesformand hos netop en Microsoft-hostingpartner, Athena Group.

Jørgen Bardenfleth fortæller til Computerworld, at han heller ikke ser nogen interessekonflikter i, at han skal være bestyrelsesformand for Athena Group.

Det skyldes ifølge Jørgen Bardenfleth, at Athena har den strategi, at selskabet kun arbejder med partnere og ikke slutkunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere