Artikel top billede

Kendt dansk it-ikon fyret: Stopper omgående som direktør for Miracle

Den kendte it-direktør og Computerworld-skribent Mogens Nørgaard stopper med omgående virkning som direktør for Miracle, som han selv har stiftet.

Den kendte danske it-millionær Mogens Nørgaard, der blandt andet er kendt for sine underholdende klummer i Computerworld, er blevet fyret som administrerende direktør for det store it-selskab Miracle, som han selv har været med til at stifte.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse har Miracles bestyrelse besluttet at stoppe samarbejdet med Mogens Nørgaard, der stopper med omgående virkning.

Det skyldes, at bestyrelsen mener, at Mogens Nørgaard har fjernet sig så meget fra Miracle, at vejene bør skilles, hedder det.

Fulgt sine egne veje

"Mogens Nørgaard har de senere år fulgt sine egne veje og i mindre grad deltaget i den daglige ledelse og udvikling af Miracle," lyder det fra bestyrelsesformand Jan Skelbæk i pressemeddelelsen.

"Derfor har vi nu valgt at tage den formentlig sværeste beslutning i Miracles historie - at stoppe samarbejdet med Mogens Nørgaard, der på mange måder har været Miracles frontfigur," skriver han.

Miracle har i dag 170 ansatte og anvender desuden omkring 150 freelance-itfolk.

Medstifter fortsætter

Mogens Nørgaard stiftede i 2000 Miracle sammen med Lasse Christensen.

Sidstnævnte fortsætter som direktør for selskabet og beklager situationen. Han peger imidlertid på, at Miracle i dag er en stor virksomhed med stort ansvar for kunder og medarbejdere.

"Vi er ikke en enkeltmands-virksomhed," siger han.

Mogens Nørgaard ejer 16 procent af aktierne i virksomheden, og dem beholder han.

Læs også: Fåmælt Mogens Nørgaard: Sådan fyrede de mig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere