Artikel top billede

Hackere stjæler byggeplaner til spion-hovedkvarter

Formodede kinesiske hackere har fået fat i konstruktionstegninger til det nye hovedkvarter for den australske efterretnings-tjeneste.

En ny sag om cyberspionage belaster forholdet mellem Australien og Kina. Ifølge den australske tv-station ABC har hackere fået fat i konstruktionstegninger med kabelføring og sikkerhedssystemer for det nye hovedkvarter for efterretnings-tjenesten ASIS.

De følsomme dokumenter blev stjålet hos et selskab, der har deltaget i byggeriet af det nye spion-hovedkvarter. En sikkerhedsekspert siger til ABC, at planerne kan bruges til at placere aflytningsudstyr i bygningen.

Sporene fra angrebet fører til en kinesisk server, men den australske udenrigsminister, Bob Carr, vil ikke tage stilling til, om Kina står bag.

Hovedkvarteret skulle have været færdig sidste år, men byggeriet er forsinket, og det bliver dyrere end ventet. Forsinkelsen kan skyldes, at man har været nødt til at ændre planerne efter hacker-angrebet.

Det menes, at Australien har været ramt af en hel serie af hacker-indbrud fra Kina. I 2011 var det den australske regeringschef og flere ministre, der blev udspioneret elektronisk, og dengang førte sporene også til Kina.

Tidligere i år blev den australske nationalbank inficeret med spionsoftware, der menes at have en kinesisk oprindelse.

Den australske regering besluttede sidste år at udelukke den kinesiske telekommunikations-leverandør Huawei fra et offentligt udbud om et nationalt bredbånds-netværk.

Begrundelsen skulle være de mange cyberangreb fra Kina. Den australske regering mener, at Huawei kan være i ledtog med det kinesiske militær eller andre statsorganer.

Sidste år valgte Symantec også at opløse sin alliance med Huawei om udviklingen af sikkerhedsprodukter. Det var frygt for, at det tætte samarbejde med Huawei kunne gøre det umuligt for Symantec at få adgang til følsomme informationer om cybertrusler fra den amerikanske regering.

Se hele ABC's udsendelse om cyberangreb mod Australien på denne side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere