Artikel top billede

Elendigt app-design dræner din smartphone for strøm

Nogle apps indeholder en design-brøler, der kan dræne batteriet i din smartphone.

Hensynet til batteriet har generelt ikke spillet en imponerende rolle i de senere års udvikling af smartphones og tablets. 

I stedet har det handlet om at booste specifikationerne med gigahertz-processorer, bedre kameraer og hurtigere internet-opkoblinger, samtidig med at der konstant føjes nye grafiske lækkerier til grænsefladen i styresystemet og i de mange apps. 

Som Computerworld skrev for nylig, ser det dog ud til, at der nu kommer lidt mere fokus på batterier. Man er trods alt ikke ret mobil, hvis man er afhængig af en stikkontakt hver anden time.

På Googles udviklerkonference i sidste uge blev der talt om, hvordan man med det rette software-design kan optimere strømforbruget.

The H Developer skriver, at man på Googles I/O blandt andet kunne se, hvor store batteri-gevinster, udviklerne opnåede ved at tænke sig om en ekstra gang med designet af en app til den populære musiktjeneste Pandora.

Konkret kunne en teleoperatør se, at app'en brugte alt for meget energi, fordi den ikke spillede optimalt sammen med måden, UMTS og LTE er skruet sammen på i forhold til dataoverførsler.

Modemmet i telefonen går i strømsparetilstand efter 10 sekunder, men hvis app'en konstant sender og modtager data, når denne tilstand aldrig at blive aktiveret.

I stedet bør data-pakkerne samles sammen og sendes i større klumper, lyder rådet fra Google.

Du kan se hele det spændende indlæg om app-udvikling og strømforbrug herunder. Eksemplet med Pandora kommer omkring 23:30:

I det hele taget ser det ud til, at der nu endelig begynder at komme et større fokus på batterierne i vores mobile enheder.

For nogle uger siden kunne forskere på University of Illinois afsløre, at de har udviklet et nyt mikrobatteri, der er langt kraftigere, end de batterier vi kender - og kan turbo-oplades.

"I de seneste årtier er elektronik blevet mindre. De dele af computere, der tænker, er blevet mindre. Og batteriet har været langt bagefter," forklarede professor William P. King.

Samtidig har algoritmeforskere i stigende grad fokus på, om man udnytter den eksistererende hardware på den mest energieffektive måde.

"Det er klart et område, man ser på algoritmiske konferencer. Nu er målet ikke kun at få tingene til at køre rigtig hurtigt; det er at bruge mindst energi," har Lars Arge, leder af Center for Massive Data Algoritmer på Aarhus Universitet, forklaret til Computerworld.

Læs også:

Ny batteri-type er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere