Artikel top billede

1000 strejker for Atea-overenskomst

...men kun 73 af dem arbejder hos Atea.

Konflikten mellem den store it-forhandler Atea og det norske fagforbund EL & IT er blevet trappet op her tirsdag morgen. Yderligere 760 er gået i strejke for at presse Atea til at tegne en norsk overenskomst, skriver norske medier.

De 760 nye strejkende er imidlertid ikke ansat hos Atea, men derimod i tre norske energiselskaber. Som et led i almindelig arbejdskamp går de i sympatistrejke med de 73 Atea-medarbejdere, der strejker for overenskomst.

De norske elselskaber, der skal levere strøm til de norske forbruger, er selvsagt ikke specielt glade for, at de skal holde for i en arbejdskamp, der gælder en overenskomst hos en it-forhandler.

Forsyningsselskabet Statnett oplyser, at de har bedt om om de kunne blive undtaget for strejken, fordi de sikrer det overordnede elnet i Norge. Men det blev de ikke. Ud af de 760 nye strejkende her til morgen var over 200 fra Statnett.

"Det betyder, at vi ikke har beredskab til at rette fejlene i det centrale net. Vi kan ikke længere sikre forsyningen af strøm i Norge," udtaler Statnetts koncerndirektør Øivind Rue. Han kalder situationen for alvorlig.

"Det betyder, at store områder kan blive langvarigt mørkelagt med efterfølgende fare for liv og helbred. Sikker strømforsyning er Statnetts ansvar og er livsnødvendig i et moderne samfund," udtaler han.

Ifølge norske medier har konflikten allerede nu forårsaget, at omkring 300 mennesker har været udsat for strømnedbrud, der har varet et døgn eller længere

Hele konflikten handler om, at fagforbundet EL & IT ønsker at tegne en overenskomst med Atea. Atea nægter og hævder, at størstedelen af selskabet næsten 1.700 norske ansatte ikke ønsker overenskomst.

Da Atea ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation, går EL & IT strejkevejen for at lægge pres på den store it-forhandler.

Lederen af det norske fagforbund EL & IT, Hans O. Felix, oplyser til norske medier, at fagforbundet er parat til at gå hele vejen for at få overenskomst med Atea.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere