Artikel top billede

Skærmdump fra Youtube.

Printet pistol tvangsfjernet fra nettet efter stor succes

En printet 3D-pistol er blevet så populær, at den amerikanske regering har fået tvangsfjernet opskriften på nettet. Regeringens indgriben kan dog vise sig at være en stakket frist.

3D-printerteknologien har i de seneste år også vundet indpas hos privatforbrugere, da printerne efterhånden er kommet ned i et prisleje, hvor almindelige mennesker kan være med.

Men ikke alle genstande er lige stuerene at printe ud hjemme i privaten.

Især ikke det seneste skud indenfor 3D-printerteknologien, der er en plastikpistol bestående af 16 dele, som printes ud på en 3D-industriprinter til omkring 45.000 kroner, og som rent faktisk kan affyres.

Opskriften på pistolen har siden de første testskydninger i starten af måneden floreret på nettet, og blueprintet til pistolen er blevet downloadet mere end 100.000 gange.

Efter den store succes har den amerikanske regering kontaktet designeren bag pistolen, Defense Distributed, og antydet, at pistolen bryder med den amerikanske våbenkontrol.

Det skriver BBC.

Spredt på The Pirate Bay

Så nu er blueprintet blevet tvangsfjernet fra hjemmesiden hos Defcad, som er firmaet bag pistolen.

Men det er langtfra sikkert, at der nu er sat en prop i 3D-printproduktionen af den populære pistol, der går under navnet Liberator.

For inden den amerikanske regering gik ind og tvangsfjernede filerne til at bygge print-selv-pistolen fra sitet, er blueprintet blevet spredt til fildelingssite som eksempelvis The Pirate Bay, som har sendt links til opskriften videre på sociale nyhedsmedier som Reddit.

Hilser indgriben velkommen

Manden bag Defense Distributed, Cody Wilson, har fået tilbudt hjælp fra advokater fra hele USA, efter regeringen er gået ind og forbudt ham at have filerne til pistolen liggende på sit site.

Han mener selv, at han følger reglerne, og han betegner derfor regeringens handling som et forsøg på at udskyde sagen, indtil der ligger en klokkeklar afgørelse om, hvorvidt pistolen er lovlig eller ej.

Inden Liberator-pistolen blev lagt ud til download, sikrede Cody Wilson sig en licens fra US Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, som fortalte pistol-opfinderne, at alle amerikanere kunne fabrikere deres egne pistoler, mens det altså krævede en licens at sælge skydevåbenet.

Alligevel er han glad for regeringens indgriben, for det vil en gang for alle gøre det klart, om det er muligt at stoppe den virale succes, som hans pistol er blevet.

Du kan læse mere om 3D-printere her.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

BIM Coordinator

IT & Co ApS

Systemkonsulent

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere