Artikel top billede

Dansk distributør: Kom nu Microsoft! Giv os Surface

Endnu en distributør lægger pres på Microsoft for at åbne for salg af tablet-computeren Surface gennem den traditionelle it-kanal.

Broadlinedistributøren Tech Data opfordrer Microsoft til at vise troskab mod sin erklærede kanal-strategi og sælge business-versionen af sin nye tablet-pc - Surface Pro - via distributører og forhandlere.

Microsoft annoncerede i sidste uge, at Pro-udgaven af Surface vil blive frigivet på det danske marked i løbet af maj måned. Men det er fortsat helt åbent om Surface Pro skal distribueres og sælges bredt gennem forhandlere eller om Microsoft ligesom med forløberen Surface RT vil gå direkte til markedet via få udvalgte forhandlere.

Men indtil videre er Microsoft i Danmark tavs om, hvilken salgsstrategi, man vil vælge for den nye Surface-tablet. Hos Tech Data undrer direktør for enterprise-forretningen Thomas Christensen sig over Microsofts tavshed.

"Vi stiller os op sammen med forhandlerene og siger til Microsoft: Hvad har I tænkt jer? Hvad er jeres strategi? Vi lægger et pres på Microsoft for at være tro mod sin strategi og sørge for, at også det her produkt går ud igennem det velfungerende apparat af distributører og forhandlere. Vi sidder klar i startblokken både i Danmark og på nordisk plan og venter på at Microsoft tager en beslutning. Men desværre har vi ikke fået en dato for, hvornår Surface Pro bliver frigivet - ikke en gang uofficielt," siger Thomas Christensen.

Han lægger ikke skjul på sin skuffelse over at Microsoft tidligere i år valgte at sælge Surface-lillebroren RT gennem ganske få udvalgte retailforhandlere.

"Vi har sagt til dem, at vi ikke er tilfredse med, at de går udenom distributionen på Surface RT-udgaven. Det har vi påtalt," siger Thomas Christensen, og sammenfatter sit budskab:

"Kom nu Microsoft! Overhold jeres kanalmodel og lad være med at gå direkte. Lad os gøre det, vi er gode til - nemlig at servicere kanalen og hjælpe forhandlerne med at få succes med jeres produkter."

Læs mere:
Hvilke danske forhandlere får lov at sælge Surface Pro?
Nu kommer Surface Pro til Danmark
Utilfredse forhandlere: Vi kan sælge Surface bedre end Fona
Skuffelse: CBC blev siet fra i Surface-lancering
Dansk Surface-lancering bliver en lukket fest




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere