Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark

CSC i Danmark skal igennem endnu en stor nedskæringsrunde - cirka 200 stillinger skal væk.

CSC Danmark ser sig nødsaget til at skære yderligere 260 stillinger i Norden - heraf cirka 200 stillinger i Danmark.

Det oplyser selskabets administrerende direktør, Jørgen Jakobsen, til Computerworld.

"Vi reducerer antallet af stillinger med 260 i Norden. Vi tilstræber, at det sker hurtigst muligt og senest ved udgangen af maj," fortæller han.

I de kommende uger vil selskabet indgå i dialog med samarbejdsudvalg med videre omkring eventuelle frivillige fratrædelser.

Tilpasning til global plan

Baggrunden for nedskæringen er en tilpasning til CSC´s globale leverancestruktur, hvor hele den globale koncern har gang i en øvelse, der skal vende organisationen til at blive mere profitabel.

Jørgen Jakobsen understreger, at CSC derfor fortsat ser Norden som et vigtigt marked, og CSC i Norden vil komme yderligere styrket ud på den anden side.

"Vi har nået et mål om forudsigelighed i vores økonomi. Og uden at kunne fortælle om de præcise mål i en børsnoteret virksomhed, så skal vi være en rentabel forretning," siger han.

Han peger desuden på, at CSC i Norden samtidig hyrer i omegnen af 20 sælgere, der skal opruste på den front.

Samtidig har man som led i den globale omstilling af virksomheden besluttet at skære produktporteføjlen ind til en mere standardiseret form, hvilket også skal skærpe selskabets profil i markedet.

Ligesom antallet af partnere, som CSC går i markedet og sælger sammen med, er ved at blive justeret. Både globalt og lokalt.

Jørgen Jakobsen erkender, at det aldrig er en behagelig situation at skulle tilpasse antallet af medarbejdere, men at det simpelthen er nødvendigt for at få et skarpere CSC i Norden.

"Bænken" var dyr

En tidligere fyringsrunde på 480 ansatte bundede blandt andet i, at CSC havde rigtigt mange siddende på "bænken", som var en dyr ordning for selskabet.

Derfor var den fyringsrunde nærmest blevet opsparet til igennem årene, forklarer Jørgen Jakobsen.

Den nye nedskæringsrunde er altså mere et udtryk for tilpasning til CSC´s globale leverancestruktur og er en del af den globale koncernens overordnede omstillingsproces, der skal styrke CSC fremadrettet.

Læs også: CSC fyrer 450 ansatte - Danmark rammes hårdt

Efter CSC-fyringer: Hvornår kommer næste fyringsrunde?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere