Artikel top billede

Aggressivt fiberselskab buldrer ind på telemedicin-markedet

Fiberselskab vil stå i spidsen for udbredelsen af telemedicin-ydelser. Det sker i samarbejde med software-selskab, der lige nu har alvorlig sigtelse hængende over hovedet.

Læs også:

Fremadstormende fiberboss lurer på mega-fusion

Så mange milliarder kan Danmark spare på telemedicin

Da fiberselskabet SE for nylig købte Stofa, kunne det ses som et utålmodigt skridt i retning af at samle fiberkræfterne i Danmark til kamp mod især TDC's dominans på bredbånds-tv-markedet.

Nu har selskabet så sat virksomheden Next Step Citizen i søen for at sætte skub i efterspørgslen efter andre ydelser, der ifølge fiberbranchen i fremtiden vil gøre fiberteknologien uundværlig.

"SE er jo ejet af forbrugerne, og vi er derfor forpligtet til at være med til at drive udviklingen. Det betyder dels, at vi har gravet fiber ud, men det giver også en udfordring i form af at finde ud af, hvilke ydelser der skal bruges. Så baggrunden for Next Step Citizen er at skabe ydelser, der kan forbedre livskvaliteten," fortæller Lisbeth Valther, direktør i Next Step Citizen.

Next Step Citizen er opstået i samarbejde med det aarhusianske softwares-elskab Trifork, der dog lige nu også kæmper med en sigtelse fra Bagmandspolitiet om grov kursmanipulation. Læs mere om det her.

Den dybe tallerken er opfundet

Virksomheden startede officielt den 1. november sidste år, men inden da havde Lisbeth Valther fået til opgave at sondere terrænet og finde ud af hvilke områder, der er bedst egnede at kaste sig over. Det mest oplagte viste sig at være telemedicin.

"Der findes over 250 virksomheder på markedet i Danmark, der tilbyder telemedicin, og ud af dem har 45 procent mindre end ti medarbejdere. Det betyder, at løsningerne er meget fragmenterede og ikke rigtig taler sammen," lyder det fra Lisbeth Valther.

Hun tilføjer, at det ikke så meget handler om at opfinde den dybe tallerken som at overbevise myndighederne om de mulige gevinster ved telemedicin.

"20 procent af udfordringerne ligger i teknologien, 80 procent i kulturen," siger Lisbeth Valther.

Lisbeth Pallesen fortæller, at Next Step Citizen i første omgang har arbejdet tæt sammen med Esbjerg kommune.

Har alle borgere brug for fiber?

Men selskabet har også lige annonceret et forsøgsprojekt i Horsens sammen med Horsens kommune og Hospitalsenheden Horsens, hvor 400 kronisk syge borgere vil kunne få lægebehandling hjemme fra stuen via video.

"Der er ingen tvivl om, at hele velfærdsområdet bliver stort. For det første er der kravene til kommunerne om at blive mere digitale, men langt vigtigere er hjemmeplejen og sygeplejen, hvor teknologi med stor succes kan bruges til at forbedre sundhedssektoren og livsvilkårene for borgerne," fortæller Lisbeth Valther.

Det kan godt virke som den omvendte rækkefølge, I gør tingene i, ved først at rulle fiber ud og først derefter vil finde ud af, hvad det egentlig skal bruges til. Har alle danskere behov for fiber?

"Hvis man kun sender to-tre mails om ugen, så er der ikke grund til fiber, det er klart. Men hvis man har lægebesøg, så vil det lette rigtig meget og spare mange penge. Man kan også vende det om og sige, at fiber er en forudsætning for hjemmearbejdspladser, så der er masser af god mening og forretning i det," lyder det fra Lisbet Pallesen.

Indtil videre er de økonomiske rammer fleksible.

"Vi har ikke lagt faste mål for økonomien, vi har fokus på at lære af de her cases. Første fase er at dokumentere effekten," fortæller hun.

Ligesom SE-direktør Niels Duedahl og flere andre SE-folk har Lisbeth Valther en fortid i Lego.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere