Danmarks vigtigste it-pris er lige blevet overrakt på Børsen i København.
Her kunne de mange deltagere fra alle dele af it-branchen høre, hvordan dommerpanelet denne gang har valgt at give prisen til en super-nørd.
Formand for arrangøreren IT-Branchen, Jørgen Bardenfleth, fortæller om en vinder, der blandt andet som 11-årig skrev 10.000 programlinjer til en quiz i stedet for at bade i Stillehavet, og som i 1980'erne programmerede et computerspil baseret på et rollespil.
"Men mon ikke I er ved at have regnet ud, hvem vinderen er?," siger Jørgen Bardenfleth og kigger ud på publikum:
"Det er mig en stor ære at afsløre, at vinderen af IT-Prisen 2013 er Michael Seifert, Sitecore."
Derfor vinder Michael Seifert
Klapsalverne begynder og Michael Seifert kommer op på scenen, mens Søren Queitsch, administrerende direktør for IDG, tager over:
"Dommerpanelet giver IT-Prisen til Michael Seifert og Sitecore for med stor faglighed og stærk forretningssans at skabe en succesfuld, profitabel virksomhed, der formår at gøre sig gældende på det globale marked og for derigennem at berige ikke alene den danske it-branche, men også det danske samfund."
Og derfor vinder Michael Seifert IT-Prisen 2013, lyder begrundelse fra dommerpanelet, som blandt andet tæller de tidligere vindere Thomas Madsen-Mygdal og Lars Frelle-Petersen.
IT-prisen er den største kollegiale hæder inden for it, som gives i Danmark.
Prisen er stiftet og sponseret af IDG Danmark, og den bliver som fast tradition altid uddelt på IT-Branchens årsmøde.
Som det formelt lyder i fundatsen: "En person, der via idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af IT-branchen eller dens virksomheder".
Tænker udover landets grænser
Og denne gang har dommerpanelet særligt valgt at vægte en virksomhed og it-mand, der har formået at tænke udover landets grænser.
"I en tid hvor den danske produktivitet står for skud, hvor vi bekymrer os for, om vi herhjemme er gode nok til at klare os internationalt, og hvor vi sukker efter flere arbejdspladser- i sådan en tid skal man huske at ære de, der formår at bevise at vi kan," siger Søren Queitsch.
Det kan Michael Serifert, som ifølge den administrerende direktør for IDG, har kombineret en sand passion for programmering med en sikker næse for forretning.
Men det er ikke altid nok at kunne, det handler også om at have turde kaste sig ud, hvor man ikke altid kan bunde.
"Han har modet til at prøve - og også til at prøve igen, når først forretningskonceptet viser sig ikke at være det rigtige," siger Søren Queitsch.
Læs også: