Læs også: Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering.
Danske internetudbydere arbejder på at indføre øget filtrering af danskernes internet-brug, hvilket du kan læse mere om her.
Indførslen af et nyt filter skal ifølge formanden for ISP Sikkerhedsforum, Torben Mellerup, være med til at sætte en stopper for den it-kriminalitet, der rammer internetudbydernes kunder.
ISP Sikkerhedsforum er en sammenslutning af en række større danske internetudbydere.
Har undersøgt mulighederne
"Vi har undersøgt mulighederne for at fange kundens trafik og lede vedkommende hen på en hjemmeside, hvor kunden bliver fortalt, at vedkommende computer er inficeret med den eller den virus," fortæller Torben Mellerup, der er formand for ISP Sikkerhedsforum.
"Det er rimelig ressourcekrævende at indføre sådan en løsning," mener Torben Mellerup.
Men det vil ikke kun være en økonomisk udgift for virksomhederne.
Filteret vil ifølge ISP Sikkerhedsforum nedbringe antallet af "abuse" mails, som de danske internetudbydere modtager fra andre udbydere.
"Hvis andre udbydere ser, at trafik fra vores netværk er relateret til internetkriminalitet, så modtager vi gerne en e-mail til den abuse-mail-adresse, der er registreret til vores ip-adresse eller range," siger Torben Mellerup og fortsætter:
"Det bliver til temmelig overfyldte mail-konti, og det skaber en masse arbejde,"
Derudover skal filteret også bruges som et værktøj til at forhindre DDoS-angreb mod internetudbyderne selv.
"Botnets er et stærkt våben, når vi snakker DDoS-angreb, og det er jo angreb, der også benyttes mod os internetudbydere." fortæller Torben Mellerup.
Sådan gør man andre steder i verden
Bruge kendt løsning
ISP Sikkerhedsrådet fremhæver, at netop walled garden-modellen allerede benyttes flittigt andre steder i verden.
"Rammes kunden af malware, bliver brugeren ledt ind i et begrænset område, hvor vedkommende via en hjemmeside får hjælp til at få renset sin computer. Det gør man eksempelvis hos flere udbydere i Tyskland," fortæller Torben Mellerup.
Han fremhæver samtidig, at walled garden-modellen er en gennemtestet og kendt model, der allerede benyttes flere steder.
"Nogle privatvirksomheder benytter også walled garden-modellen i dag. Så hvis en maskine er inficeret, så bliver adgang blokeret ud til nettet,"
Men jeres forslag skal jo gælde for alle internetudbydernes kunder, og derved får man ikke selv valget om at blive overvåget af jer?
"Det er nemlig rigtigt. Og det rejser et etisk spørgsmål, og der vil jo selvfølgelig være kunder, der siger, at det skal i overhovedet ikke blande jer i på nogen måde." afslutter Torben Mellerup.
Læs også:
Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering.
Derfor har Danmark brug for endnu mere DNS-blokering.
Hvorfor DNS spærringer (også) er problematiske.