Artikel top billede

Ny strategi i Humac: Vi skal have mere volumen

Ny dansk landechef lægger op til sporskifte for Apple-forhandleren.

Fortsat vækst, volumensalg og større markedsandele er vejen til bedre indtjening for Apple-forhandleren Humac. Det siger butikskædens nytiltrådte landechef, Michael Bech. Han lægger dermed op til et sporskifte i Humacs forretningsstrategi, efter at han har afløst Morten Bo Andersen, som i går meget pludseligt forlod posten som landechef.

"Ejerne har ønsket at sætte et andet fokus. Humac er den største Apple premium reseller og sidder på et brand, som har medvind i markedet. Så der er en helt klar forventning om vækst, bedre indtjening og større markedsandele," siger Michael Bech til ChannelWorld.

Udmeldingen fra den nye landechef står i skarp kontrast til udtalelser fra Bechs forgænger i jobbet. For kun en uge siden sagde han til ChannelWorld, at Humacs omsætning er "næsten der, hvor vi gerne vil være", og at vejen til bedre indtjening går gennem salg af services og konsulentydelser.

Humacs seneste regnskab viste en vækst i omsætningen på tæt ved 20 procent til 453 millioner kroner. Men på bundlinien endte Humac med et yderst beskedent overskud på 3,4 millioner kroner.

Men ifølge Michael Bech er vejen frem for Humac nu at vokse yderligere.

"Jeg kan sige så meget, at min opfattelse nok ikke er den samme på alle områder. Jeg opfatter Apple som et produkt, der kan hentes meget mere volumen på. Så der er nogle oplagte potentialer for Humac til at få større volumener, specielt når man har et brand som Apple, der vokser så meget. Så skal man sørge for at have den rette indtjening på de varer, du sælger," siger Michael Bech.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere